وکیل سفته > پرسش و پاسخ حقوقی > سفته ضمانت حسن انجامکار
سفته ضمانت حسن انجامکار
امروزه بسیاری از بانک ها، فروشندگان و کارفرمایان بابت حسن انجام تعهدات قراردادی از مشتریان و کارگران خود سفته ای تحت عنوان سفته ضمانت حسن انجامکار دریافت می کنند. فلسفه گرفتن این سفته آن است که سفته به عنوان برگ برنده ای در اختیار طرف قراردادی خواهد بود که اگر روزی مشتری یا کارگر از مفاد قرارداد تخطی نمود بتوان بوسیله سفته مذکور جبران خسارت نمود.
مجلس شورای اسلامی در قانون تجارت به صورت مشخص درباره سفته ضمانت بابت حسن اجرای قرارداد مواردی را پیش بینی ننموده است. ولی در عالم واقعیت از سفته ضمانت حسن انجامکار استفاده می گردد که در قالب کلی قوانین مربوط به سفته و دیگر قوانین مربوطه می توان در مورد آن صحبت نمود.
مطالبه سفته ضمانت حسن انجامکار
سفته حسن انجامکار
بسیاری از شرکتها، موسسات و به طور کلی کارفرمایان برای اینکه ریسک امور اداری و اقتصادی خود را پایین بیاورند از کارمندان و کارگران خود سفتهای تحت عنوان سفته حسن انجامکار دریافت میکنند. سوالاتی که مراجعهکنندگان و مشاورگیرندگان از ما میپرسند اینست که آیا گرفتن این سفتهها قانونی است؟ در چهصورتی میتوان وجه مندرج در این سفتهها را مطالبه کرد؟ چگونه باید این سفتهها را پر کرد که در آینده کمترین مشکلی پیش بیاید؟
در پاسخ باید گفت گرفتن سفته حسن انجامکار یا سفته ضمانت حسن انجام کار با هیچ منع قانونی روبرو نیست و هرکدام از طرفین یک قرارداد میتواند از طرف دیگر بابت حسن انجام کار یا تعهدات مندرج در قرارداد هرگونه ضمانتی از جمله سفته دریافت کند.
اجراگذاشتن سفته ضمانت حسن انجامکار
در مورد سفته حسن انجام کار باید این نکته را مدنظر قرار داد که زمانی میتوان سفته را اصطلاحا اجرا گذاشت که نقض هر کدام از مفاد قراردادی مثل تقصیر یا قصور کارگر یا کارمند در قرارداد کار یا مشتری در قراردادهای بانکی احراز و اثبات شود. و اگر این تقصیر یا قصور اثبات نشود، دارنده محق در مطالبه وجه سفته نخواهد بود.
از نکات مهمی که در پرکردن سفتههای ضمانت حسن انجام کار وجود دارد اینست که اولا میبایست سفته در وجه شخص معینی(اعم از شخص حقیقی یا شخص حقوقی مانند شرکت) صادر شود و اگر به صورت حامل و یا بدون نام صادر شود این امر محتمل است که سفته منتقل شود که موجب گرفتاری و مشکلات بعدی خواهد شد. توجه کنید درصورتیکه سفته حسن انجامکار را بابت قرارداد کار و به شرکت میدهید نام شرکت را به عنوان دارنده بنویسید و نه مدیران شرکت. ثانیا حتما میبایست رو یا پشت سفته بابت ضمانت حسن انجامکار قرارداد شماره … ذکر گردد. ثالثا تاریخ تسویه یا تادیه وجه سفته قید نگردد و لزوما نوشته شود سفته عندالمطالبه نیست. رابعا در قرارداد شماره و مشخصات سفته ذکر شود.
پرسش و پاسخ در مورد سفته حسن انجامکار
اگر در مورد سفته ضمانت حسن انجام کار سوالی دارید ، میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح کنید و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص سفته دریافت کنید.
مبلغ سفته ضمانت حسن انجام کار
میبایست مبلغ سفته ضمانت حسن انجام کار در حدود عرفی باشد بر فرض اینکه سفته بابت حسن انجامکار بابت قرارداد قانون کار است نباید وجه سفته بیش از مجموع حقوق دریافتی کارمند یا کارگر در سال باشد. فرض کنید اگر کارگری از کارفرمای خود ماهیانه 6 میلیون تومان حقوق دریافت میکند گرفتن ضمانت 200 میلیون تومانی از این شخص غیر عرفی خواهدبود. به صورت عرفی مبلغ سفته ضمانت حسن انجامکار در مورد این شخص باید مبلغی در حدود 70 الی 80 میلیون تومان باشد.
استرداد سفته حسن انجام کار
در پایان هر نوع قرارداد که طی آن طرفین به یکدیگر سفته دادهاند، طرف مقابل درصورتیکه اعتقاد به تقصیر یا قصور طرف مقابل نداشتهباشد، مکلف است لاشه آنرا به طرف مقابل عودتدهد. درصورتیکه کارفرما یا دارنده سفته از عودت آن خودداری نمود بهتراست در قالب یک فقره اظهارنامه استرداد لاشه سفته را درخواست و مطالبه نمود.
اگر بعد از ارسال اظهارنامه، استرداد انجام نشد صادرکننده سفته میتواند در قالب دادخواست استرداد لاشه سفته، آنرا مطالبه نماید. در شرایطی نیز با وجود ارکان جرم خیانت در امانت میتوان شکایت خیانت در امانت نیز بعد از اثبات درخواست عودت سفته طرح نمود.
وکیل جهت استرداد سفته
خیانت در امانت سفته حسن انجامکار
طبق ماده 674 قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات و مجازات بازدارنده) که مقرر میدارد؛ “هرگاه اموال منقول یا غیرمنقول یا نوشتههایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن بهعنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار بااجرت یا بیاجرت به کسی دادهشده و بنا بر این بودهاست که اشیاء مذکور مستردشود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از سهماه تا یکسال و ششماه محکوم خواهدشد.” درصورتیکه دارنده سفته ضمانت اعم از کارفرمایان، بانکها، فروشندگان و… بدون احراز و اثبات تقصیر یا قصور صادرکننده سفته اقدام به مطالبه وجه سفته کند ممکناست با جمعشدن شرایط مقرر در ماده 674 مذکور محکوم به جرم خیانت در امانت گردد.
وکیل متخصص دعاوی سفته
اجرای سفته حسن انجام کار
اولین و مهمترین نکته در مطالبه وجه سفته حسن انجام کار آن است که برای مطالبه وجه سفته میبایست در ابتدا تخلف و تقصیر کارگر، مشتری و یا طرف قراردادی اثبات گردد. درصورتیکه دارنده این نوع سفته بدون اثبات تخلف، وجه آنرا مطالبه نماید در مراجع قضایی محق شناختهنخواهدشد. از طرف دیگر باید توجهداشت اگر یکی از طرفین به طرف دیگر سفته حسن انجام کار به صورت سفید امضا میدهد در حقیقت به موجب دادن این سفته سفید امضا وکالت پرکردن مندرجات آن را نیز به طور ضمنی اعطا کردهاست. البته دراینحالت دارنده سفته میتواند تا سقف مندرج در سفته (به صورت تایپی) فقط مبلغ را پرکند و نه بیشتر از آن.
قبل از هر اقدام از وکیل متخصص مشاوره بگیرید
سایر مطالب مرتبط
مخاطبان سوالات زیر را هم در مورد سفته از ما پرسیده اند و ما به آنها پاسخ داده ایم.
خواندن آنها احتمالا برای شما هم مفید خواهد بود.
اجراگذاشتن سفته
وکیل سفته > پرسش و پاسخ حقوقی > اجراگذاشتن سفتهاجراگذاشتن سفتهدر این مطلب سعی میکنیم به طور کامل موارد مهم در مورد اجراگذاشتن سفته را مورد بررسی قرار دهیم.اجراگذاشتن سفته چگونه است؟سفته، در کنار چک و برات، یکی از انواع اسناد تجاری است؛ که در قوانین و مراجع قضایی...
سلام. من احسان حیدری هستم. وکیل پایه یک دادگستری. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه سفته حسن انجام کار میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.
0 Comments