رسیدگی در تمامی محاکم قضایی اعم از حقوقی و کیفری، با درخواست صورت می پذیرد، عنوان این درخواست در مباحث حقوقی دادخواست، و در مباحث کیفری شکوائیه می باشد. از آنجایی که مخاطب هر کدام از این دو، محاکم و قضات می باشند، نحوه نگارش و ادبیات آن موضوعی قابل اهمیت خواهد بود. به طور کلی نگارش دادخواست، شکوائیه و اظهارنامه توسط وکیل دادگستری دارای مزایایی به شرح ذیل می باشد:
کار را به کاردان بسپارید!
دادخواست ویژه دعاوی حقوقی می باشد. در صورتی که بخواهیم در دعاوی حقوقی درخواست خود را در دادگاه مطرح کنیم تا بر اساس آن رسیدگی و صدور رای نماید، الزاما می بایست، در قالب دادخواست باشد. دادخواست دارای ستون ها و ردیف های مختلفی می باشد. اولین موضوع، خوانده دعوی می باشد که می بایست اطلاعات وی، موجود باشد. گاهی برای دعوی خود شاهد و مطلع داریم که اطلاعات آنها نیز می بایست درج گردد. نگارش دادخواست و تهیه متن آن توسط وکیل دادگستری دارای مزایایی می باشد، از جمله:
تنظیم دادخواست خود را به وکیل بسپارید
شکوائیه مختص دعاوی کیفری است. برای طرح شکایت که در غالب موارد به دادسرا ارجاع می شود، می بایست شکوائیه تنظیم نمود. البته به ندرت نیز ممکن است صورتجلسه کلانتری محل در خصوص جرم واقع شده مانند سرقت وجود داشته باشد که خود آن جایگزین شکوائیه می گردد. در شکوائیه نیز همانند دادخواست با ردیف و ستونهایی مواجه ایم که باید به شکل دقیق نوشته شود. نگارش شکوائیه توسط وکیل دادگستری دارای مزایایی می باشد، از جمله:
قبل از تنظیم شکوائیه از وکیل متخصص مشاوره بگیرید
اظهارنامه نوعی مکاتبه در بستر قضایی است. به عنوان مثال اگر از شخصی مبلغی طلبکار هستید، بهتر است که یادآوری به وی یا مطالبه طلب را از طریق اظهارنامه انجام دهید. از آنجا که ممکن است این اظهارنامه یکی از مدارک مهم پرونده و گاهاً زیر بنای طرح دعوی علیه مخاطب باشد، نگارش و ارائه مدارک و اطلاعات ضمیمه آن به مخاطب امری فنی و تخصصی بوده، که بهتر است پس از مشاوره با وکیل دادگستری، نسبت به تنظیم آن اقدام نمائید.
تنظیم اظهارنامه تخصصی توسط وکیل به نفع شماست