وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > انحصار وراثت زن فوت شده

انحصار وراثت زن فوت شده

انحصار وراثت زن فوت شده

براساس قوانین و مقررات موجود و مخصوصا بند ت از ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف، دعوی مربوط به حصر وراثت در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است. جهت طرح این دعوی، هریک از ورثه یا تمامی آنها و یا وکیل دادگستری می‌توانند که نسبت به تقدیم دادخواست این دعوی اقدام لازم را بعمل آورند. درخصوص انحصار وراثت زن فوت‌شده نیز بایدگفت که همسر وی (اگر زنده باشد)، فرزندان وی، طلبکار او، و یا سایر افرادی که از ایشان ارث می‌برند یا وکیل دادگستری آنها می‌توانند دادخواست انحصار وراثت را تقدیم نمایند.

انحصاروراثت مادر

در زمینه انحصار وراثت مهم نیست که متوفی چه‌کسی است. یا چه‌نسبتی با وراث دارد. بنابراین تفاوتی نمی‌کند که دادخواست حصر وراثت را برای مرد یا زن، پدر یا مادر، فرزند دختر یا پسر تقدیم نمائیم. مهم این است که وقتی فردی فوت‌می‌نماید، چه اموال داشته‌باشد و چه نداشته‌باشد، برای طی یک‌سری از مراحل اداری نیازمند گواهی انحصار وراثت هستیم؛ که این امر درمورد افرادی که دارای مال و اموال بوده‌اند، دارای اهمیت بیشتری می‌باشد. چرا که عدم دریافت آن به‌معنای عدم امکان تصاحب و تصرف در اموال متوفی است. درخصوص انحصار وراثت مادر هم، تمام یا هریک از وراث یا وکیل دادگستری آنها، می‌توانند طرح دعوی نمایند.

پرسش و پاسخ انحصار وراثت زن فوت شده

اگر در مورد انحصار وراثت زن فوت شده، سوالی دارید؛ میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح‌کنید؛ و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص ارث دریافت کنید.

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انحصار وراثت ملک

نکته مهمی که باید به آن بپردازیم، این است که در گواهی انحصار وراثت کمیت و کیفیت اموال متوفی ذکرنمی‌گردد. به‌عبارتی‌دیگر، شورای حل اختلاف به این موضوع کاری ندارد که متوفی چه اموالی از خود به‌جا گذاشته‌است. بلکه این موضوع در اداره دارایی و برای بحث مالیات بر ارث دارای اهمیت می‌باشد. در دادخواستی هم که به شورای حل اختلاف تقدیم‌می‌کنیم این موضوع نیازی به قیدکردن ندارد. و آنچه که باید در دادخواست لحاظ‌شود، همانطور که در مقاله گواهی انحصار وراثت محدود و نامحدود گفته‌شده‌است، محدود یا نامحدود بودن گواهی حصر وراثت درخواست‌شده از شورای حل اختلاف است.

بنابراین شورای حل اختلاف تنها براساس اسناد و مدارک ارائه‌شده توسط متقاضی (در حصر وراثت محدود) و یا براساس استعلام صورت‌گرفته از ثبت‌احوال (در حصر وراثت نامحدود)، ضمن مشخص‌کردن ورثه و تعیین سهم‌الارث قانونی هرکدام از آنها در دادنامه حصر وراثت، نسبت به صدور آن مبادرت می‌نماید. پس باتوجه به مطالبی که گفته‌شد، احتیاجی‌نیست که صورت اموال متوفی لیست و ضمیمه دادخواست حصر وراثت گردد. چرا که شورای حل اختلاف نسبت به این موضوع اصلا صلاحیت ندارد که بخواهد وارد بررسی و ارزیابی اموال متوفی گردند.

بنابراین براساس مقررات و موازین قانونی فقط در حدود صلاحیت خود و تعیین وراث و سهم‌الارث قانونی آنها اقدام می‌نماید؛ و مابقی امور توسط اداره امور مالیات و دارایی و ممیزان آنها صورت‌می‌پذیرد.

وکیل مالیات بر ارث

 

سلام. من جهانگیر نیازی هستم. موسس گروه وکلای دادگو. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه انحصار وراثت زن فوت شده میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.