وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مدت اعتبار گواهی انحصاروراثت

مدت اعتبار گواهی انحصاروراثت

مدت اعتبار گواهی انحصاروراثت

در این مقاله قصد داریم مدت اعتبار گواهی انحصاروراثت و گواهی انحصار وراثت المثنی صحبت کنیم. پس از آنکه مراحل حصر وراثت طی شد، (از تقدیم دادخواست تا صدور گواهی حصر وراثت) برگه‌ای به‌عنوان دادنامه حصر وراثت صادر می گردد.

پس از آنکه حصر وراثت صادر گردید؛ مشخص می‌گردد که وراث متوفی چه کسانی هستند؛ و براساس قوانین و مقررات حاکم بر ارث، سهم‌الارث هرکدام از آنها به چه میزان است. در اینجا باید گفت که این گواهی چون از مرجع قانونی و قضایی و در حدود صلاحیت آنها صادرشده‌است، بنابراین سندی رسمی است که تا ابد دارای اعتبار است.

مگر آنکه شخصی به‌موجب طرح دعوی ادعاکند؛ که وی هم جزء ورثه است، و نام ایشان در گواهی حصر وراثت جاافتاده‌است؛ یا اصلا بنا به دلایلی، سایر ورثه از قید نام او به‌عنوان وارث خودداری کرده‌اند.

دریافت مجدد گواهی انحصاروراثت

بنابراین گواهی صادرشده از طرف شورای حل اختلاف، دارای اعتبار مطلق و دائمی می‌باشد؛ و نمی‌توان گفت که اعتبار آن منوط به مدت زمان خاصی است. مگر درحالتی که بالاتر توضیح دادیم.

در مواقعی نیز ممکن است گواهی‌ای که از سوی شورای حل اختلاف صادر می‌گردد، بنابردلایل مختلفی مفقود گردد؛ یا از بین برود و تلف گردد. دراینحالت باتوجه به اینکه ممکن است جهت انجام پاره‌ای از امور اداری به آن گواهی حصر وراثت نیاز شود. شما می‌توانید با مراجعه به شعبه‌ای که از آن گواهی حصر وراثت صادرشده‌است، نسبت به دریافت نسخه‌ای دیگر تحت عنوان المثنی اقدام کنید.

پرسش و پاسخ مدت گواهی انحصار وراثت

اگر در مورد مدت گواهی انحصار وراثت، سوالی دارید؛ میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح‌کنید؛ و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص ارث دریافت کنید.

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گواهی انحصاروراثت المثنی

در ادامه مقاله می‌خواهیم ببینیم که سایر ورثه چگونه می‌توانند به گواهی حصر وراثت دسترسی پیدا کنند. فرض کنید شخص الف فوت کرده و شخص ب که جزء وراث اوست طرح دعوی انحصار وراثت می‌کند؛ و گواهی حصر وراثت را از شورای حل اختلاف دریافت می‌دارد. حال فرض کنید که شخص ب با سایر ورثه اختلاف دارد؛ و گواهی حصر وراثت را در اختیار آنها قرار نمی‌دهد. در اینجا سایر ورثه چه راهی دارند؟

یکی از راهها، بررسی سامانه آراء قضایی می‌باشد. که می‌بایست آگهی‌های حصر وراثت را به صورت روزانه رصد کنید؛ تا به نام متوفی خود برسید. تا از آن طریق بتوانید شورا و شعبه‌ای که اقدام به صدور گواهی حصر وراثت کرده‌است را شناسایی و نسبت به اخذ رونوشت از گواهی صادرشده اقدام نمائید.

مورد دیگر آن است که با توجه به آخرین محل اقامت متوفی به شورای حل اختلاف صالح به رسیدگی مراجعه کنید؛ و ضمن ارائه کدملی متوفی یا متقاضی (وارثی که حصر وراثت را دریافت کرده) شعبه‌ای که گواهی را صادر نموده است، شناسایی کنید. البته در اینجا ممکن است این ایراد باشد که متقاضی در محلی غیراز محل فوت متوفی یا آخرین اقامتگاه او اقدام به طرح دعوی کرده‌باشد؛ و شورای حل اختلاف دیگری نسبت به رسیدگی و صدور گواهی اقدام نموده باشد.

و آخرین راه نیز اقامه طرح دعوی مجدد حصر وراثت توسط وارث یا ورثه‌ای است که به گواهی مذکور دسترسی ندارند.

وکیل انحصار وراثت

 

سلام. من جهانگیر نیازی هستم. موسس گروه وکلای دادگو. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه گواهی انحصار وراثت میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.