وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > طرح دعوای انحصار وراثت

طرح دعوای انحصار وراثت

دعوای انحصار وراثت

بحث گواهی انحصار وراثت زمانی پیش می‌آید که فردی فوت کند و وراث او درپی تعیین تکلیف و تقسیم اموال به جامانده از وی باشند. برای این امر میبایست دعوای انحصار وراثت را طرح و اقامه کنند. طرح دعوای انحصار وراثت می تواند توسط تمام یا یکی از ورثه یا وکیل آنها انجام شود. قدم اول ثبت دادخواست انحصار وراثت است. افراد عادی می توانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نسبت به ثبت دادخواست خود اقدام نمایند و چنانچه جهت این دعوی به وکیل دادگستری وکالت دهند، وکیل نسبت به ثبت دادخواست اقدام می نماید.

منظور از دعوی که مطرح می‌شود، دعوی به معنی خاص آن نیست. اصطلاحا رسیدگی در امور حسبی (مانند حصر وراثت، تحریر ترکه، نصب قیم، دعاوی محجورین و…) غیرترافعی است. یعنی مانند عرصه دادگاههایی که در ذهنمان از آنها سراغ داریم نیست.

دعوای انحصار وراثت توسط طلبکار

در معاملات و زندگی روزمره بسیار رخ میدهد که از افراد مختلف به بهانه‌های مختلف طلبکار می‌شویم. فرض کنید یک کارگاه تولیدی یا مغازه دارید و از تامین‌کننده یا خریداری طلبکار هستید و این فرد فوت می‌نماید. برای آنکه بتوانید به طلب خود برسید، باید علیه وراث این فرد اقامه دعوی کنید،.

اما نمی‌دانید که این فرد چند ورثه دارد و مشخصات آنها چیست؟ که کاملا هم طبیعی است چرا که شما صرفا همان شخص را می‌شناختید و با او تنها مراوده مالی داشتید، رابطه خانوادگی نداشتید که از کم‌وکیف و تعداد ورثه و مال و اموال او باخبرشوید.

چنانچه بخواهید به طلب خود برسید می‌بایست علیه تمام ورثه وی اقامه دعوی نمائید تا نتیجه‌بخش باشد، اگر علیه بعضی از آنها طرح دعوی نمائید، دعوی شما رد خواهدشد. حال چه باید کرد؟ شما نمی‌دانید که ورثه وی اقدام به اخذ گواهی حصر وراثت کرده‌اند یا نه؟ یا اگر گواهی انحصار وراثت را گرفته‌اند، از کجا گرفته‌اند؟

همه این سوالات باعث می‌شود تا این امکان را به طلبکار و سایر اشخاص ذینفع بدهیم که ایشان نیز بتوانند به‌عنوان خواهان دعوی اقدام به طرح دعوی و تقدیم دادخواست حصر وراثت نمایند.  چرا که متوفی به او بدهکار بوده و بدهی او از اموالش باید پرداخت گردد.

پرسش و پاسخ طرح دعوای انحصار وراثت

اگر در مورد طرح دعوای انحصار وراثت، سوالی دارید؛ میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح‌کنید؛ و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص ارث دریافت کنید.

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خوانده در دعوای انحصار وراثت

برخلاف غالب دعواها، که در مراجع و محاکم قضایی رسیدگی می‌گردند، در دعوای حصر وراثت خوانده نداریم. یعنی شما اگر به‌عنوان یکی از وراث دادخواست حصر وراثت را تقدیم شورا نمائید، احتیاجی ندارد که سایر ورثه را به‌عنوان خوانده دعوا تعیین کنید.

این موضوع دقیقا برخلاف اکثریت قریب به اتفاق دادخواست‌ها و دعاوی دیگر می‌باشد؛ که حتما در آنها باید خوانده یا طرف دعوی مشخص باشد. چرا که حکم باید علیه وی صادر و اجراگردد و عدم وجود وی، مانع رسیدگی و اتخاذ تصمیم است. البته چنانچه شخصی به موجب نشرآگهی صورت گرفته – جهت اطلاع از آگهی‌های موضوع حصر وراثت به مقاله گواهی حصر وراثت محدود و نامحدود مراجعه کنید –  نسبت به اسناد و مدارک ارائه‌شده توسط متقاضی حصر وراثت (خواهان) معترض باشد و ادعا کند که او هم جزء ورثه است، باید به طرفیت سایر ورثه دادخواست دهد و آنها را خوانده دعوای خود قراردهد.

وکیل دعوای انحصار وراثت

سلام. من جهانگیر نیازی هستم. موسس گروه وکلای دادگو. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه طرح دعوای انحصار وراثت میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.