وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > سهم‌الارث زن دوم بدون فرزند از شوهر

سهم‌الارث زن دوم بدون فرزند از شوهر

سهم‌الارث زن دوم بدون فرزند از شوهر

به‌موجب قوانین کشور ما، مرد این امکان را دارد که چند ازدواج نماید. البته این‌امر در ازدواج دائم نامحدود نیست و محدود به 4 زوجه می‌باشد. اما در ازدواج موقت این محدودیت وجودندارد و مرد می‌تواند به تعداد نامحدودی ازدواج موقت نماید یا به‌عبارتی زن صیغه‌ای داشته‌باشد. البته در حال‌حاضر ازدواج دائم مردان نیز به‌موجب سند رسمی ازدواج با محدودیت‌هایی مواجه است.

همانگونه که در مقاله آیا زن صیغه‌ای ارث‌میبرد؟ به‌صورت مفصل توضیح‌داده‌ایم، ارث‌بردن زن و شوهر از یکدیگر منوط‌به ازدواج رسمی و نکاح دائم میان آنهاست. به‌عبارت‌دیگر وقتی زن و مرد با یکدیگر ازدواج موقت یا ازدواج سفید که امروزه بسیار شایع است، انجام‌می‌دهند، علی‌رغم انجام عمل آمیزش و زناشویی، ارث‌بردن از یکدیگر منتفی‌می‌باشد.

البته در ازدواج دائم هم به‌این‌معنا نیست که همواره زن و شوهر از یکدیگر ارث‌ببرند بلکه باید ماده940 قانون مدنی که می‌گوید : “زوجین که زوجیت آنها دائمی باشد و ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارث می‌برند” و بحث عدم ممنوعیت در ارث‌بردن لحاظ گردد.

از جمله موارد ممنوعیت می‌توان به کفر و قتل عمد اشاره‌کرد که جهت آشنایی بیشتر با مفهوم ممنوعیت در ارث می‌توانید مقاله نحوه‌محاسبه سهم‌ارث زن از شوهر رجوع‌نمائید و چنانچه  درخصوص موضوع این مقاله یا سایر موضوعات، سوالی برای شما ایجادشد، می‌توانید در قسمت دیدگاههای همین صفحه آن را بیان‌کنید و در اسرع‌وقت توسط وکلای پایه یک دادگستری، پاسخ خود را دریافت‌نمایید.

سهم‌الارث زن دوم چقدراست؟

سهم‌الارث زن دوم از شوهر

درنتیجه با توجه به مطالب گفته‌شده متوجه‌می‌شویم که زن و مرد تنها در ازدواج دائم و آن هم با وجود و درنظرگرفتن شرایطی از یکدیگر ارث‌می‌برند. در زندگی روزمره با مردان بسیاری مواجه‌می‌شویم که دارای دو زن یا بیشتر هستند که گاهی با همسر اول و گاهی با همسر دوم و یا حتی به‌صورت جدا از زن‌های خود زندگی‌می‌کنند.

دراین‌صورت ممکن‌است فرزندانی از هرکدام از همسران خود نیز داشته‌باشند. سوالی که مطرح‌می‌شود این است که، میزان سهم‌الارث هرکدام از این زن‌ها درصورت فوت شوهر مشترک به چه میزان است؟

پرسش و پاسخ سهم‌الارث زن دوم

اگر در مورد ارث زن دوم از شوهر سوالی دارید ، میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح کنید و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص ارث دریافت کنید.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قانون سهم‌الارث زن دوم از شوهر

درباره این موضوع، تکلیف به‌موجب ماده942 از قانون مدنی روشن و واضح‌شده‌است که می‌گوید: “درصورت تعدد زوجات ربع یا ثمن ترکه که تعلق به زوجه دارد بین همه آنها بالسویه تقسیم‌می‌شود.” جهت اطلاع از زمانی که زن یک‌چهارم اموال را به ارث‌می‌برد یا یک‌هشتم آن، مقاله نحوه‌محاسبه سهم‌ارث زن از شوهر را مطالعه‌نمائید که به صورت کامل و مفصل در آنجا توضیح‌داده‌شده‌است.

نحوه‌محاسبه سهم‌الارث زن دوم

محاسبه سهم‌الارث زن دوم از شوهر

جهت درک بهتر موضوع، آن را با ذکر مثالی بیان‌می‌کنیم. فرض‌کنید مردی فوت‌می‌کند و وراث وی در زمان مرگ عبارتند از دو زن (شامل الف و ب) و یک دختر که حاصل ازدواج متوفی با الف است و یک پسر که حاصل ازدواج متوفی با ب است. کل ماترک متوفی هم مبلغ 40میلیون تومان است.

در اینجا ابتدا سهم زنان (الف و ب) را مشخص‌می‌کنیم که چون از متوفی فرزند وجود دارد، سهم آنها یک‌هشتم است. پس 5میلیون تومان سهم زنان می‌گردد که به تساوی میان آنها تقسیم‌می‌شود و هرکدام 2.5میلیون تومان ارث‌می‌برند.

مابقی نیز به نسبت دوبه‌یک میان پسر و دختر متوفی تقسیم‌خواهدشد. پس همانگونه که می‌بینیم به هرکدام از زن‌ها، سهم‌الارث مجزایی برمبنای یک‌چهارم یا یک‌هشتم پرداخت‌نمی‌گردد بلکه سهم یک زن را محاسبه‌کرده و هر آنچه که به دست آمد به‌صورت‌مساوی بین تمامی زن‌ها تقسیم‌می‌کنیم.

ارث زن دوم از شوهر چگونه محاسبه‌می‌شود؟

ارث زن دوم از شوهر با فرزند

حالا با توجه به مثال بالا ممکن‌است این سوال پیش‌آید که اگر هر دو فرزند متعلق به الف بودند، آیا باز هم ب میزان ارثی که می‌برد همان به‌تساوی‌است یا ممکن‌است ارثی بیشتر از الف ببرد؟ درپاسخ به این سوال باید گفت که سهم زن درصورت فرزند داشتن شوهر، اعم‌از اینکه این فرزند حاصل ازدواج آن دو باشد، یا حاصل ازدواج قبلی یا بعدی مرد با زنی دیگر، درهرصورت یک‌هشتم خواهدبود. پس منظور از وجود فرزند، صرفا فرزند مشترک نیست.

بیشترین میزان ارث زن دوم چقدراست؟

سایر مطالب مرتبط

مخاطبان سوالات زیر را هم در مورد ارث از ما پرسیده اند و ما به آنها پاسخ داده ایم.

خواندن آنها احتمالا برای شما هم مفید خواهد بود.

مهر و موم ترکه

تماس با وکیل متخصص ارث وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مهر و موم ترکهمهر و موم ترکه یکی از زیر مجموعه‌های دعاوی ناشی از ارث، مهر و موم ترکه است. منظور از مهر و موم ترکه هم آن است که، مثلا شخص "الف" فوت می‌کند؛ و دارای دو فرزند پسر به عنوان ورثه می‌باشد؛ و هرکدام...

read more

مالیات بر ارث چقدر است؟

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مالیات بر ارث چقدر است؟مالیات بر ارث چقدر است؟ مالیات بر ارث افراد متوفی براساس جدول ضرایب و درصدی است؛ که در قانون مالیات‌های مستقیم به آنها پرداخته‌شده‌است. و تا زمانی که مالیات بر ارث اموال متوفی پرداخت نگردد؛ سازمان ثبت اسناد و...

read more

مالیات بر ارث چیست؟

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مالیات بر ارث چیست؟مالیات بر ارث چیست؟ براساس قانون اگر فردی که فوت نماید، و اموالی از خود به جای گذاشته‌باشد، این اموال باید میان ورثه وی تقسیم‌گردد. اولین قدم جهت امکان تقسیم این اموال این است که ورثه یا یکی از آنها یا وکیل...

read more

انحصار وراثت زن فوت شده

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > انحصار وراثت زن فوت شدهانحصار وراثت زن فوت شده براساس قوانین و مقررات موجود و مخصوصا بند ت از ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف، دعوی مربوط به حصر وراثت در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است. جهت طرح این دعوی، هریک از ورثه یا تمامی آنها و...

read more

گواهی انحصار وراثت

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > گواهی انحصار وراثتگواهی انحصار وراثت براساس قوانین و مقررات مختلف هر فردی که فوت می‌نماید، برای امکان تصرف و تصاحب اموال وی توسط ورثه حتما میبایست برای متوفی اقدام به دریافت گواهی حصر وراثت کرد. گواهی انحصار وراثت چیست؟ گواهی حصر...

read more

وکیل سهم‌الارث زن دوم از شوهر

سلام. من جهانگیر نیازی هستم. موسس گروه وکلای دادگو. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه ارث زن دوم از شوهر میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.