وکیل طلاق > وکیل مهریه > پرسش و پاسخ حقوقی > اگر زن درخواست‌طلاق کند مهریه تعلق‌میگیرد

اگر زن درخواست‌طلاق کند مهریه تعلق‌میگیرد

اگر زن درخواست طلاق دهد، مهریه تعلق میگیرد

در جامعه تصوری به غلط وجود دارد که درصورت طرح دعوای طلاق توسط زوجه، او هیچ‌گاه حق مطالبه مهریه خود را نخواهدداشت. طبق یک قاعده کلی طلاق و مهریه دو امر متفاوت از یکدیگر هستند؛ و در بسیاری از موارد علیرغم درخواست‌طلاق توسط زوجه به وی مهریه تعلق می‌گیرد. برای بررسی این امر درابتدا می‌بایست با حالات مختلف درخواست طلاق توسط زوجه آشنا شویم تا بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم که اگر زن درخواست‌طلاق کند مهریه به او تعلق‌میگیرد یا خیر؟

چگونه زن می‌تواند از شوهرش طلاق بگیرد؟

طبق قوانین کشور ما و فقه‌اسلامی، طلاق از حقوق و اختیارات مرد یا زوج به‌شمارمی‌رود و موارد درخواست طلاق توسط زوجه یا زن جنبه استثنائی خواهدداشت. یعنی مرد هر زمان که بخواهد و زوجه در حالات زیر می‌تواند از شوهر یا زوج طلاق بگیرد.

بهترین راه طلاق از طرف زن

قانون درخواست‌طلاق از طرف زن

  1. درصورتی‌که زوج به پرداخت نفقه همسرش محکوم‌شده‌باشد و به هرعلتی نفقه را پرداخت‌نکند.
  2. درصورت ناتوانی شوهر از پرداخت نفقه همسر.
  3. اگر مرد غایب مفقودالاثر شده‌باشد و 4سال هم از غیبت او گذشته و آگهی‌های قانونی نیز منتشرشده‌باشد.
  4. اگر زن از شوهر خود وکالت در طلاق داشته‌باشد.

دراین‌حالت زن با داشتن وکالت از طرف مرد می‌تواند خودش را طلاق دهد و اصطلاحا مطلقه کند.

  1. اگر زن در زندگی مشترک دارای عسر و حرج باشد به‌نحوی‌که به‌طور عادی تحمل زندگی مشترک را نداشته‌باشد. (سختی ، تنگنا و مشقت)

برخی از مصادیق عسر و حرج طبق ماده 1130 قانون مدنی به‌شرح زیر است:

الف. ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش‌ماه متوالی و یا نه‌ماه متناوب در مدت یک‌سال بدون عذرموجه.

ب. اعتیاد زوج به یکی از انواع موادمخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی‌که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم‌بوده‌است.

ج. محکومیت قطعی زوج به حبس پنج‌سال یا بیشتر.

د. ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً باتوجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.

ه. ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

توجه‌نمایید موارد مذکور از بند الف تا ه به‌عنوان مثال‌هایی از موارد عسر و حرج می‌باشد و مصادیق عسر و حرج می‌تواند شامل موارد دیگر مثل فساد اخلاق شوهر نیز باشد که احراز آن با دادگاه صادرکننده حکم طلاق خواهدبود.

پرسش و پاسخ در مورد درخواست‌طلاق و مهریه

اگر در مورد قوانین طلاق و مهریه سوالی دارید ، میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح کنید و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص طلاق و مهریه دریافت کنید.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرایط درخواست‌طلاق در سند ازدواج

علاوه‌بر موارد فوق که جنبه قانونی دارند به‌طور معمول بندهای 12گانه ای هم در سند یا قباله ازدواج وجوددارد که به‌صورت شرط ضمن عقد هستند، جنبه قراردادی دارد و با استناد به آن می‌توان درخواست طلاق نمود. که دارای عناوین زیر است:

1.عدم پرداخت نفقه و سایر حقوق واجب زن به مدت شش‌ماه

  1. سوء‌رفتار و یا سوءمعاشرت زوج به‌حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیرقابل‌تحمل نماید.
  2. ابتلاء زوج به امراض صعب‌العلاج به‌نحوی که دوام زناشویی برای زوجه مخاطره‌آمیز باشد.
  3. جنون زوج
  4. اشتغال مرد به شغلی که به حیثیت زوجه یا مصالح خانوادگی ضربه بزند. مثل شغل فروش موادمخدر
  5. محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج‌سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که براثرعجز از پرداخت منجر به پنج‌سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعا منتهی به پنج‌سال یا بیشتر بازداشت شود و حکم مجازات درحال‌اجرا باشد.
  6. ابتلاء زوج به هرگونه اعتیاد که به خانواده آسیب واردنماید.
  7. زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک‌کند.
  8. محکومیت قطعی زوج در اثرارتکاب جرم و انجام هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زوجه باشد.

10.درصورتی‌که پس از پنج‌سال بواسطه عقیم‌بودن شوهر زوجه باردارنشود.

  1. درصورتی‌که زوج مفقودالاثر شود وظرف شش‌ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدانشود.

12.زوج همسر دیگری بگیرد.

پیگیری مهریه به‌هنگام طلاق

طلاق کراهت زن از مرد

طلاق کراهت زن از مرد یا همان طلاق خلع، نوعی از طلاق است که در آن زن بواسطه کراهتی که از شوهر خود دارد حاضر می‌شود بخشی یا معادل یا حتی بیشتر از مهریه خود را به مرد بذل یا بخشش (تملیک) کند تا طلاق‌بگیرد.

این آخرین راه برای زوجه‌ای است که می‌خواهد از شوهر خود جداشود. طبق این‌نوع طلاق، قاضی دادگاه با احراز کراهت زن از شوهر خود با تعیین میزان پرداختی زن به شوهر حکم طلاق صادرخواهدنمود.

وکیل برای طلاق و مهریه

حال باتوجه‌به این‌که با اقسام درخواست‌طلاق توسط زوجه آشناشدیم در جواب این پرسش که اگر زن درخواست‌طلاق کند مهریه به او تعلق‌میگیرد یا خیر؟ باید بگوییم در اکثر طلاق‌هایی که توسط زوجه طرح می‌گردد (من‌جمله طلاق به موجب مواد 1129 و 1130 قانون مدنی، طلاق به‌موجب استناد به شروط 12گانه ضمن عقد و طلاق به‌وکالت از زوج) مهریه به زن تعلق‌خواهدگرفت مگر در طلاق خلع که عملا باتوجه‌به این‌که مبلغی تحت‌عنوان فدیه باید به شوهر پرداخت‌شود درصورتی‌که مبلغ فدیه معادل یا بیشتر از مهریه باشد با اصل مهریه تهاتر (یا به‌اصطلاح عرفی یربه‌یر) خواهدشد.

قبل از هر اقدام از وکیل متخصص مشاوره بگیرید

سایر مطالب مرتبط

مخاطبان سوالات زیر را هم در مورد طلاق و مهریه از ما پرسیده اند و ما به آنها پاسخ داده ایم.

خواندن آنها احتمالا برای شما هم مفید خواهد بود.

آیا درصورت اثبات‌خیانت‌زن مهریه تعلق‌میگیرد

وکیل مهریه > وکیل رابطه نامشروع > پرسش و پاسخ حقوقی > آیا درصورت اثبات‌خیانت‌زن مهریه تعلق‌میگیردآیا درصورت اثبات‌خیانت‌زن مهریه تعلق‌میگیردباطرح این‌سوال که پرسش برخی از مشاورگیرندگان گروه وکلای دادگو می‌باشد، جرم رابطه‌نامشروع را بررسی خواهیم‌نمود و...

read more

اگر مرد توان‌پرداخت‌مهریه را نداشته‌باشد چه‌میشود

وکیل مهریه > پرسش و پاسخ حقوقی > اگر مرد توان‌پرداخت‌مهریه را نداشته‌باشد چه‌میشوداگر مرد توان‌پرداخت‌مهریه را نداشته‌باشد چه‌میشودباتوجه به اینکه تعداد چشم‌گیری از پرونده‌های ورودی به دستگاه قضا را مباحث مربوط به امور خانواده من‌جمله مهریه تشکیل‌می‌دهد در اینجا...

read more

سلام. من احسان حیدری هستم. وکیل پایه یک دادگستری. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه مهریه در طلاق از طرف زن میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.