وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > تقسیم زمین بین فرزندان
تقسیم زمین بین فرزندان
بر اساس قوانین و مقررات ارث در قانون مدنی، چنانچه فردی فوت نماید اموال او میان وراث وی تقسیم میشود و به ارث میرسد. پس تقسیم اموال به موجب ارث، متوقف به فوت فرد میباشد. حال گاهی اوقات است که افراد بهجهت جلوگیری از دعواهای خانوادگی پس از فوت خود، در زمان حیات اقدام به تقسیم اموال خود مینمایند. این امر بهموجب عقود مختلف از جمله صلح، هبه، بیع و غیره، امکانپذیر است. همچنین دراینحالت دیگر قواعد ارث (مانند سهم دوبرابر پسر در برابر دختر) حاکم نیست و فرد میتواند به هر نسبت که تمایل دارد از اموال خود به وراث بدهد یا اصلا همه اموال را به یکی از آنها بدهد، حتی این امکان را دارد که تمامی اموال خود را وقف کند یا بعضی از آن را (بهمیزان یکسوم) وصیت نماید، چرا که در این حالت وی زنده است و مالک اموال خویش است.
تقسیم زمین ارثی
حال اگر فرد متوفی در زمان حیات نسبت به تقسیم اموال خود میان وراث اقدام نکرد، پس از فوت، اموال وی باید میان ورثه بر اساس قواعد ارث (که البته قابل توافق میان وراث میباشد) تقسیم و به تصرف ورثه دادهشود. این موضوع را با مثالی بیانمیکنیم.
فرض کنید شخص ب فوت مینماید و از وی یک همسر و دو فرزند دختر و دو فرزند پسر موجوداست که ارث خواهندبرد. دارایی شخص ب هم یک قطعه زمین کشاورزی است. در این حالت زن حداقل سهم خود از اموال شوهر که معادل یکهشتم از قیمت زمین است را میبرد (جهت کسب اطلاعات بیشتر از میزان سهمالارث زن از مرد به مقاله سهمالارث زن از اموال غیرمنقول و همچنین نحوهمحاسبه سهمارث زن از شوهر مراجعه نمائید) مابقی زمین نیز به نسبت دوبهیک، بین پسران و دختران متوفی تقسیممیگردد.
در این شرایط وراث میتوانند با یکدیگر توافقکنند که زمین مذکور را بفروشند و پول آن را براساس قوانین ارث میان خود تقسیم یا تفکیک نمایند. (البته توجهداشتهباشید که تفکیک زمین ارثی موجب افراز آن نمیشود و باز هم این زمین به صورت مشاعی میان آنها باقیخواهدماند) یا به اشخاص ثالث و یا حتی یکی از وراث اجاره دهند و از متصرف اجاره بها دریافت نمایند.
اما چنانچه با یکدیگر اختلافنظر داشته و مایل به فروش و اجاره و تقسیمنباشند میتوانند تقاضای صدور دستور فروش نمایند که در اینجا مزایده زمین ارثی برگزار و زمین فروختهمیشود و پول آن به ورثه به میزان سهمالارث آنها اختصاص مییابد.
پرسش و پاسخ تقسیم زمین بین فرزندان
اگر در مورد تقسیم زمین بین فرزندان سوالی دارید ، میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح کنید و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص ارث دریافت کنید.
تصرف زمین ارثی
با توجه به اینکه زمین ارثی بهعنوان مال مشاع شناختهمیشود، فروش زمین ارثی و هرگونه تصرف در آن نیازمند اذن و اجازه سایر شرکا و ورثه است. بنابراین یکی از شرکا نمیتواند به بهانه اینکه او هم مالک زمین است در زمین تصرف نموده و اقدام به انجام کار نماید. در اینصورت سایر ورثه میتوانند بهموجب دعاوی مختلف، وارث متصرف را از زمین اخراج و مطالبه اجرتالمثل ایامتصرف نیز نمایند.
زمین ارثی بدون سند
در فروش زمین ارثی درصورتیکه بدون سند باشد میبایست ابتدا براساس گواهی حصر وراثت اقدام به تهیه سند مالکیت به نام وراث نمود. البته گاهی ممکن است مدعیانی جهت این زمین وجودداشتهباشد که ادعای آنها مالکیت بر زمین است.
در اینصورت ورثه ابتدا میبایست دعوای اثبات ماکیت براساس اسناد و مدارک موجود طرحنمایند و پس از صدور حکم به نفع ایشان می توانند تقاضای صدور سند به نام خود نمایند. نحوه فروش زمین هم یا با رضایت و توافق وراث است یا به موجب حکم دادگاه که ناشی از عدم توافق وراث جهت فروش میباشد که به موجب دستور فروش تجلی می یابد.
در پایان نیز یادآور میشود چنانچه درباره موضوع این مقاله یا سایر موضوعات، سوالی برای شما ایجاد شد، می توانید در قسمت دیدگاههای همین صفحه آن را بیان کنید و در اسرع وقت توسط وکلای پایه یک دادگستری، پاسخ خود را دریافت نمایید.
سایر مطالب مرتبط با ارث
مخاطبان سوالات زیر را هم در مورد ارث از ما پرسیده اند و ما به آنها پاسخ داده ایم.
خواندن آنها احتمالا برای شما هم مفید خواهد بود.
وکیل تقسیم زمین ارثی بین فرزندان
سلام. من جهانگیر نیازی هستم. موسس گروه وکلای دادگو. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه تقسیم زمین بین فرزندان میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.
2 Comments
سلام و خسته نباشید. زمینی است 100 متر می خواهیم این زمین را بین وراث که شامل زن متوفی-دو برادرو چهار خواهر تقسیم کنیم.تقسیم به چه صورت است؟
با سلام
زوجه از عین اموال غیرمنقول ارث نمیبرد و از قیمت آن ارث خواهد برد. پیش از تقسیم، زوجه باید سند ثمنیه اعیانی را در دفترخانه امضا و قیمت سهم خود از زمین ( معادل یک هشتم آن ) دریافت دارد. از میزان 100 متر هم به نسبت دو به یک بین پسر و دختر تقسیم نمایید.