وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > ارث پدرومادر از فرزند دختر فوت‌شده

ارث پدرومادر از فرزند دختر فوت‌شده

ارث پدرومادر از فرزند دختر فوت‌شده

در جوامع بشری امروز باتوجه به مدل‌های زندگی گوناگون، و باتوجه به مخاطرات و حوادثی که نسبت‌به گذشته زندگی جمعی را بیشتر تهدید می‌کنند، درمواردزیادی شاهد این هستیم که فرزندان خانواده زودتر و پیش از پدران و مادران خود فوت‌می کنند. مقاله‌ای که می‌خواهیم به آن بپردازیم، نحوه و میزان ارث‌بردن پدر و مادر از فرزندان فوت‌شده خود را بررسی‌می‌کنیم. بعنوان یک تقسیم‌بندی کلی، فرزندان از روابط مشروع و نامشروع زن و مرد پدیدمی‌آیند. در این راستا فرزندان یا از نکاح دائم وشرعی حاصل‌می‌شوند یا از طریق نکاح موقت (صیغه) و یا از طریق رابطه زنا که بنابر تعاریف حقوقی اصطلاحاً به آنها ولدالزنا گفته‌می‌شود.

محاسبه ارث پدرومادر از فرزند

سهم ارث پدرومادر از فرزند پسر

در اینکه فرزندان ناشی از نکاح دائم از پدرومادر خود و بالعکس ارث‌می‌برند شکی نیست. در نکاح موقت یا صیغه نیز همین حکم جاری است و پدرومادر از فرزندان ارث‌می‌برند و بالعکس که شرح این موضوع در مقاله به بچه صیغه ارث تعلق‌میگیرد؟ بیان‌شده‌است.

البته باید توجه‌داشت در این نوع نکاح زن و مرد از یکدیگر ارث‌نخواهندبرد. این موضوع در ماده940 از قانون مدنی صراحتاً بیان‌شده‌است. براساس این ماده “زوجین که زوجیت آنها دائمی‌باشد و ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارث می‌برند.”

جهت کسب اطلاع بیشتر درباره این موضوع می‌توانید به مقاله ارث‌بردن مرد در عقد موقت یا آیا زن صیغه‌ای ارث می‌برد؟ مراجعه نمائید. بر اساس ماده884 از قانون مدنی که می‌گوید: “ولدالزنا از پدر و مادر و اقوام آنان ارث‌نمی‌برد، لکن اگر حرمت رابطه‌ای که طفل ثمره آن است نسبت به یکی از ابوین ثابت و نسبت به دیگری به‌واسطه اکراه یا شبهه، زنا نباشد طفل فقط از این طرف و اقوام او ارث‌می‌برد و بالعکس.”

درمی‌یابیم که از فرزند متولد از زنا نه پدرومادر طبیعی وی ارث‌خواهندبرد و نه فرزند از آنها. البته چنانچه این‌رابطه به وسیله زور باشد که اصطلاحاً به آن تجاوز می‌گویند یا به واسطه شبهه باشد (مثلا حالتی که یکی از طرفین رابطه، تصورکند که طرف مقابل همسر اوست) دراین‌حالت هم فرزند و هم آن طرفی که اعتقاد به شبهه داشته‌است یا مورد تجاوز قرارگرفته‌است رابطه ارث‌بری ایجادمی‌گردد.

پرسش و پاسخ ارث پدرومادر از دختر

اگر در مورد ارث پدر و مادر از فرزند سوالی دارید ، میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح کنید و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص ارث دریافت کنید.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میزان ارث پدرومادر از دختر و پسر

حال که با این مفاهیم آشناشدیم در ادامه به نحوه و میزان ارث‌بردن پدر و مادر از فرزند یا فرزندان می‌پردازیم. همانطور که اشاره‌شد زن و مردی از فرزندان خود ارث‌می‌برند که رابطه آنها ناشی از عقد دائم یا موقت باشد. دراین‌حالت چنانچه فرزند آنها فوت‌کند ایشان ارث‌خواهندبرد.

براساس ماده862 از قانون مدنی “اشخاصی که به‌موجب نسب ارث‌می‌برند سه طبقه‌اند: 1- پدرومادر و اولاد و اولاد اولاد 2- اجداد و برادر و خواهر و اولاد آنها 3- اعمام و عمات و اخوال و خالات و اولاد آنها.” پس براساس این ماده پدرومادر نه‌تنها در طبقه‌اول از ارث خواهندبود بلکه درجه اول در طبقه‌اول نیز محسوب‌می‌شوند.

همچنین به‌موجب ماده863 قنون مدنی : “وارثین طبقه بعد وقتی ارث‌می‌برند که از وارثین طبقه قبل کسی نباشد.” طبق این ماده به‌عنوان مثال پدربزرگ و خواهر متوفی زمانی ارث‌می‌برند که متوفی، پدر یا مادر یا فرزند یا نوه نداشته‌باشد.

میزان ارث پدرومادر از فرزند چقدراست؟

ارث مادر پدر از فرزند

میزان ارث‌بردن پدر مادر از فرزند را با ذکر مثالی توضیح‌می‌دهیم. فرض‌کنید الف که پسر خانواده است فوت‌کرده و وراث وی در زمان مرگ تنها پدرومادر وی هستند. دارایی الف نیز تنها مبلغ 30میلیون تومان وجه نقد در بانک است.

براساس ماده862 قانون مدنی پدرومادر وی از اموال، ارث خواهندبرد و باتوجه به اینکه وراث دیگری وجودندارند، مادر یک‌سوم اموال و پدر مابقی آن‌را (معادل دو‌سوم اموال) را خواهندبرد. پس در مثال فوق ارث پدر از پسر مبلغی حدود 20میلیون تومان خواهدبود و سهم‌الارث مادر وی نیز 10میلیون تومان می‌باشد.

در پایان باید به این نکته اشاره‌کرد که جنسیت فرزند فوت‌شده تاثیری در میزان ارث‌بردن مادر و پدر وی نخواهدداشت و تنها عاملی که در میزان سهم‌الارث پدر و مادر تاثیرگذاراست، همسر، فرزند یا نوه‌داشتن یا نداشن متوفی است.

همچنین چنانچه درخصوص این موضوع یا سایر موضوعات، سوالی برای شما ایجادشد، می‌توانید در قسمت دیدگاههای همین صفحه آن را بیان‌کنید و در اسرع وقت توسط وکلای پایه‌یک دادگستری، پاسخ خود را دریافت‌نمایید.

سهم‌الارث پدرومادر از دختر چقدراست؟

سایر مطالب مرتبط

مخاطبان سوالات زیر را هم در مورد ارث از ما پرسیده اند و ما به آنها پاسخ داده ایم.

خواندن آنها احتمالا برای شما هم مفید خواهد بود.

مهر و موم ترکه

تماس با وکیل متخصص ارث وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مهر و موم ترکهمهر و موم ترکه یکی از زیر مجموعه‌های دعاوی ناشی از ارث، مهر و موم ترکه است. منظور از مهر و موم ترکه هم آن است که، مثلا شخص "الف" فوت می‌کند؛ و دارای دو فرزند پسر به عنوان ورثه می‌باشد؛ و هرکدام...

read more

مالیات بر ارث چقدر است؟

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مالیات بر ارث چقدر است؟مالیات بر ارث چقدر است؟ مالیات بر ارث افراد متوفی براساس جدول ضرایب و درصدی است؛ که در قانون مالیات‌های مستقیم به آنها پرداخته‌شده‌است. و تا زمانی که مالیات بر ارث اموال متوفی پرداخت نگردد؛ سازمان ثبت اسناد و...

read more

مالیات بر ارث چیست؟

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مالیات بر ارث چیست؟مالیات بر ارث چیست؟ براساس قانون اگر فردی که فوت نماید، و اموالی از خود به جای گذاشته‌باشد، این اموال باید میان ورثه وی تقسیم‌گردد. اولین قدم جهت امکان تقسیم این اموال این است که ورثه یا یکی از آنها یا وکیل...

read more

انحصار وراثت زن فوت شده

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > انحصار وراثت زن فوت شدهانحصار وراثت زن فوت شده براساس قوانین و مقررات موجود و مخصوصا بند ت از ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف، دعوی مربوط به حصر وراثت در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است. جهت طرح این دعوی، هریک از ورثه یا تمامی آنها و...

read more

گواهی انحصار وراثت

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > گواهی انحصار وراثتگواهی انحصار وراثت براساس قوانین و مقررات مختلف هر فردی که فوت می‌نماید، برای امکان تصرف و تصاحب اموال وی توسط ورثه حتما میبایست برای متوفی اقدام به دریافت گواهی حصر وراثت کرد. گواهی انحصار وراثت چیست؟ گواهی حصر...

read more

وکیل ارث پدرومادر از دختر

سلام. من جهانگیر نیازی هستم. موسس گروه وکلای دادگو. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه ارث پدر و مادر از فرزند دختر فوت شده میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.