وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > اگر مردی بمیرد و اولادی نداشته‌باشد

اگر مردی بمیرد و اولادی نداشته‌باشد

اگر مردی بمیرد و اولادی نداشته‌باشد

اگر مردی بمیرد و اولادی نداشته‌باشد، ارث او به چه کسی میرسد؟ این سوالی است که بسیاری از مخاطبان از ما پرسیده‌اند و در این مقاله سعی‌می‌کنیم به آن پاسخ بدهیم.

براساس قانون و مقررات راجع‌به ارث، هر فردی که فوت‌می‌کند، درصورتی‌که مالی داشته‌باشد آن اموال به ارث‌می‌رسد. هیچ فردی نمی‌تواند مالک اموال خود پس از فوت باشد و به این جهت مالکیت هرشخص بر اموال خود پس از فوت، ازبین‌می رود.

تنها امکانی که برای افراد قبل از فوت وجوددارد، آن‌است که می‌تواند نسبت‌به یک‌سوم اموال خود وصیت‌نماید یا بنابه‌دلایلی مانند جلوگیری از بروز اختلافات میان ورثه خود، این اموال را میان وراث خود یا یکی از آنها تقسیم‌می‌نمایند یا حتی گاهی اوقات آن‌را وقف نیز می‌نمایند. همچنین مواردبسیاری وجوددارد که شخصی تمامی اموال خود را به‌موجب عقدهای مختلف به شخص ثالثی منتقل‌می‌کند.

ارث مرد پس از فوت به کی میرسه؟

ارث مردی که بمیرد و اولادی نداشته‌باشد

درادامه می‌خواهیم به ارثیه مرد بدون بچه بپردازیم. براساس ماده940 از قانون مدنی “زوجین که زوجیت آنها دائمی باشد و ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارث‌می‌برند.” باتوجه به این ماده زن و مرد درصورتی از یکدیگر ارث‌می‌برند که ازدواج میان آنها دائمی باشد. بنابراین زن و مردی که میان آنها عقد موقت یا صیغه باشد از یکدیگر ارث‌نمی‌برند. جهت اطلاع بیشتر دراین‌باره می‌توانید به مقاله آیا زن صیغه‌ای ارث‌می‌برد؟ مراجعه‌نمائید. همچنین چنانچه  درخصوص این موضوع یا سایر موضوعات، سوالی برای شما ایجادشد، می‌توانید در قسمت دیدگاههای همین صفحه آن را بیان‌کنید و در اسرع‌وقت توسط وکلای پایه‌یک دادگستری، پاسخ خود را دریافت‌نمایید.

این مطلب را هم بخوانید

پرسش و پاسخ ارث مرد که اولادی ندارد

اگر در مورد ارث مرد بدون فرزند سوالی دارید ، میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح کنید و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص ارث دریافت کنید.

13 Comments

  1. اگر مردی بمیرد و صاحب فرزندی نباشد….اموال آن بین دو برادر و دو خواهر و همسرش چگونه تقسیم میشود

    Reply
    • علیکم السلام
      یک چهارم به همسرش تعلق میگیرد، الباقی به نسبت دو به یک بین خواهر و برادر

      Reply
  2. سلام اگر مردی بمیرد و همسر ومادرش زنده باشند مثلا ۴۰۰ ملیون دارد هر کدام از آنها چقدر ارث میبرند؟
    زن ۱۰۰ ملیون و مادر ۳۰۰؟

    Reply
    • با سلام
      در خصوص سوال شما باید گفت پاسخی که عنوان کرده اید صحیح است. در اینجا زوجه چون صاحب فرزندی نیست سهم حداکثری خود یعنی یک چهارم را می برد که همان صد میلیون تومان می گردد و مادر متوفی نیز سهم حداکثری قانونی خود که همان یک سوم می باشد را می برد. مگر آنکه متوفی، 2خواهر و 1 برادر یا 2 برادر یا چهار خواهر ابی ( پدری ) یا ابوینی ( پدری و مادری ) داشته باشد که در این صورت مادر سهم حداقلی خود – یعنی یک ششم – را می برد.
      اگر برادر و خواهری برای متوفی وجود ندارد – با شرایط بالا – زوجه همان یک چهارم را می برد، مادر یک سوم، و مابقی به مادر رد می گردد. بنابراین در فرض سوال، زوجه صد میلیون تومان و مادر متوفی سیصد میلیون تومان را می برد.
      موفق باشید

      Reply
      • ممنون
        پس اگر متوفی علاوه بر همسر و مادر
        ۱ برادر و ۳ خواهر داشته باشد آنها هم سهم میبرند؟

        Reply
        • سلام
          خیر، ارث نمی برند و تنها از این بابت گفتیم که در صورت تعدد وراث دیگر ، سهم مادر متوفی حداقل میزان قانونی یعنی یک ششم خواهد بود. اما در فرض سوال و مبالغی که بیان شد تغییری ایجاد نمی گردد.
          موفق باشید

          Reply
      • با سلام
        در صورتی که زوج فرزندی نداشته باشد و پدرو مادرش نیز فوت نموده اند و ایشان تک فرزند بوده و مشخصات پدر و مادرش تنها یک اسم در شناسنامه مرحوم بوده اند و مشخصاتی ندارند تا بخواهند برادران و خواهران پدری یا مادری را پیدا کنند .

        آیا در قسمت تقسیم ارث ، به همسرش چه مقدار داده می شود یا چه حکمی برای آن صادر می شود؟

        Reply
        • با سلام
          در این فرض باید ابتدا گواهی انحصار وراثت را اخذ نمایید تا مشخص شود ورثه مرحوم، حین الفوت چه کسانی می باشند. سهم الارث زوجه در صورتی که فرزندی وجود نداشته باشد یک چهارم اموال خواهد بود، اما چنانچه وارث دیگری غیر از زوجه وجود نداشته باشد، مابقی اموال به زوجه رد نمی شود و سهم وی همان یک چهارم می باشد و بیشتر چیزی نمیبرد، و در خصوص مابقی اموال مانند اموال بلاوارث اتخاذ تصمیم خواهد شد.

          Reply
    • اگر ۱ برادر و ۳ خواهر هم داشته باشد این ۴۰۰ ملیون چطور تقسیم می‌شود

      Reply
      • خواهر و برادر در طبقه دوم از طبقات ارث قرار دارند و تا مادامی که از طبقه اول ( در مثال ما، مادر متوفی ) ورثه ای وجود داشته باشد، نوبت به طبقات دوم و سوم نمی رسد. زوج و زوجه هم که در هر صورت ( تاکید میکنیم، در هر صورت ) ارث خود را می برند، حداقل یا حداکثر فرض قانونی آن ها بسته به عواملی نظیر وجود فرزند دارد.
        نکته ای که مهم است اینکه وجود خواهر و برادر برای متوفی با نصاب و شرایط قانونی، تنها از جهت میزان سهم مادر موثر است. اما در این مثال چون در طبقه اول وراث، کسی جز مادر متوفی زنده نیست، نتیجتاً وجود یا عدم وجود برادر و خواهر برای متوفی، در میزان ارثی که می برد تاثیری ندارد.
        النهایه میزان ارث مادر همان 300 میلیون تومان خواهد بود و ارث زوجه همان 100 میلیون تومان.
        موفق باشید

        Reply
        • ممنون از پاسخگویی شما

          Reply
  3. سلام آیا مردی که مرده باشد و زن او بعد از مرگ شوهرش ازدواج کرده باشد پدر و مادر ان مرحوم هم از دنیا رفتن آیا ان زن از خانه پدری شوهرش که مرده ارث می برد لطفا راهنمای کنید

    Reply
    • با سلام و احترام
      ملاک ارث بردن، زنده بودن وارث در زمان مرگ متوفی است. شما از اموال شخصی شوهرتان پس از فوت ایشان ارث می برید و احتمالا برده اید ( البته اگر ازدواجتان با متوفی از نوع دائمی بوده باشد ). اما چون فوت پدر و مادر مرحوم بعد از فوت ایشان ( شوهر سابق شما ) می باشد، با توجه به آنچه که در صدر پاسخ گفته شد، شما از خانه پدر یا مادر شوهر متوفی خود ارث نمی برید.
      موفق باشید

      Reply

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارث مرد بدون فرزند

مطابق با قوانین حاکم بر ارث، زن و مرد دارای فرض مشخص در سهم‌الارث می‌باشند. این فرض‌ها دارای حداقل و حداکثر می‌باشد. حداقل و حداکثر سهم مرد از اموال زن خود، به‌موجب قانون به‌ترتیب یک‌چهارم و نصف اموال وی می‌باشد. همچنین حداقل و حداکثر سهم زن از اموال شوهر خود، به‌ترتیب معادل یک‌هشتم و یک‌چهارم از اموال شوهر می‌باشد. همچنین جهت مطالعه بیشتر می‌توانید به مقاله نحوه‌محاسبه سهم‌ارث زن از شوهر رجوع‌کنید.

این مطلب را هم بخوانید

نحوه تقسیم‌ارث مردی که اولادی نداشته‌باشد

باتوجه به مطالب گفته‌شده مشخص‌می‌شود که زن درهرصورت از اموال شوهر متوفی خود ارث‌می‌برد. اما میزان سهم‌الارث وی که حداقل باشد یا حداکثر به یک عامل مهم بستگی دارد. این شرط در ماده913 از قانون مدنی بیان‌شده‌است.

به‌موجب این ماده : “درتمام صور مذکوره در این مبحث هریک از زوجین که زنده‌باشد فرض خود را می‌برد و این‌فرض عبارت‌است از نصف ترکه برای زوج و ربع آن برای زوجه درصورتی‌که میت اولاد یا اولاد اولاد نداشته‌باشد و از ربع ترکه برای زوج و ثمن آن برای زوجه درصورتی‌که میت اولاد یا اولاد اولاد داشته‌باشد و مابقی ترکه بر طبق مقررات مواد قبل مابین سایر وراث تقسیم‌می‌شود.”

براساس این ماده فرزند یا نوه داشتن مرد متوفی باعث‌می‌شود که سهم‌الارث زن وی، معادل یک‌هشتم گردد. اما چنانچه این شرط وجودنداشته‌باشد و مرد فرزند یا نوه نداشته‌باشد، زن حداکثر سهم‌الارث خود که معادل یک‌چهارم می‌باشد را می‌برد.

در اینجا باید به این نکته نیز توجه‌نمود که تفاوتی ندارد که این فرزند یا نوه، ناشی از ازدواج مرد با زنی که اکنون ارث‌می‌برد باشد یا ناشی از ازدواج قبلی او. همچنین برای آگاهی درخصوص نحوه ارث‌بردن زن از اموال غیرمنقول شوهر متوفی خود به مقاله سهم‌الارث زن از اموال غیرمنقول مراجعه‌نمائید.

قانون تقسیم ارث مرد بدون فرزند

ارث مرد بدون زن و فرزند

موضوع دیگری که به آن اشاره‌خواهیم‌کرد موارد ممنوعیت از ارث است. به‌طورخلاصه جهت ارث‌بردن، شخص وارث نباید از ارث‌بردن ممنوع‌باشد. ازجمله این ممنوعیت‌ها کفر، قتل است. همچنین مرد و زنی که بین آنها طلاق حاصل‌شده‌است، از یکدیگر ارث نمی‌برند، مگر آنکه طلاق از نوع رجعی باشد و در مدت عده هریک از زن و مرد فوت‌نمایند که دراین‌صورت هرکدام که زنده باشند از اموال دیگری ارث‌می‌برند.

به این موضوع در ماده943 قانون مدنی پرداخته‌شده‌است که براساس آن “اگر شوهر زن خود را به طلاق رجعی مطلقه کند هریک از آنها که قبل‌از انقضاء عده بمیرد دیگری از او ارث‌می‌برد لیکن اگر فوت یکی از آنها بعد از انقضاء عده باشد و یا طلاق بائن باشد از یکدیگر ارث‌نمی‌برند.”

ارث مرد بدون زن و فرزند به کی میرسه؟

سایر مطالب مرتبط

مخاطبان سوالات زیر را هم در مورد ارث از ما پرسیده اند و ما به آنها پاسخ داده ایم.

خواندن آنها احتمالا برای شما هم مفید خواهد بود.

مهر و موم ترکه

تماس با وکیل متخصص ارث وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مهر و موم ترکهمهر و موم ترکه یکی از زیر مجموعه‌های دعاوی ناشی از ارث، مهر و موم ترکه است. منظور از مهر و موم ترکه هم آن است که، مثلا شخص "الف" فوت می‌کند؛ و دارای دو فرزند پسر به عنوان ورثه می‌باشد؛ و هرکدام...

read more

مالیات بر ارث چقدر است؟

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مالیات بر ارث چقدر است؟مالیات بر ارث چقدر است؟ مالیات بر ارث افراد متوفی براساس جدول ضرایب و درصدی است؛ که در قانون مالیات‌های مستقیم به آنها پرداخته‌شده‌است. و تا زمانی که مالیات بر ارث اموال متوفی پرداخت نگردد؛ سازمان ثبت اسناد و...

read more

مالیات بر ارث چیست؟

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مالیات بر ارث چیست؟مالیات بر ارث چیست؟ براساس قانون اگر فردی که فوت نماید، و اموالی از خود به جای گذاشته‌باشد، این اموال باید میان ورثه وی تقسیم‌گردد. اولین قدم جهت امکان تقسیم این اموال این است که ورثه یا یکی از آنها یا وکیل...

read more

انحصار وراثت زن فوت شده

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > انحصار وراثت زن فوت شدهانحصار وراثت زن فوت شده براساس قوانین و مقررات موجود و مخصوصا بند ت از ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف، دعوی مربوط به حصر وراثت در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است. جهت طرح این دعوی، هریک از ورثه یا تمامی آنها و...

read more

گواهی انحصار وراثت

وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > گواهی انحصار وراثتگواهی انحصار وراثت براساس قوانین و مقررات مختلف هر فردی که فوت می‌نماید، برای امکان تصرف و تصاحب اموال وی توسط ورثه حتما میبایست برای متوفی اقدام به دریافت گواهی حصر وراثت کرد. گواهی انحصار وراثت چیست؟ گواهی حصر...

read more

وکیل ارث مرد بدون فرزند

سلام. من جهانگیر نیازی هستم. موسس گروه وکلای دادگو. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه ارث مرد بدون فرزند میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.