وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > ارث مرد از زنش چقدراست
ارث مرد از زنش چقدراست
براساس قانون زن و مردی که ازدواج آنها دائم باشد درصورت فوت هریک از آنها از یکدیگر ارثمیبرند. البته باید به این نکته توجه کرد تنها در ازدواج دائم زن و شوهر از یکدیگر ارثمیبرند و نه در ازدواج موقت یا صیغه. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله آیا زن صیغهای ارثمیبرد؟ را مطالعهنمائید. پس درصورتیکه مرد یا زن فوتنمایند درصورت وجود اموال، هرکدام که زنده است، بهاندازه سهم خود ارثخواهدبرد.
ارث مرد از زنش چقدراست؟
ارث مرد از زن فوتشده
ماده913 از قانون مدنی میگوید: “در تمام صور مذکوره در این مبحث هریک از زوجین که زندهباشد فرض خود را میبرد و این فرض عبارتاستاز نصف ترکه برای زوج و ربع آن برای زوجه درصورتیکه میت اولاد یا اولاد اولاد (نوه) نداشتهباشد. و از ربع ترکه برای زوج و ثمن آن برای زوجه درصورتیکه میت اولاد یا اولاد اولاد داشتهباشد و مابقی ترکه بر طبق مقررات مواد قبل مابین سایر وراث تقسیم میشود. “
همچنین در این زمینه ماده940 قانون مدنی بیانمیدارد: “زوجین که زوجیت آنها دائمی بوده و ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارث میبرند.” درخصوص ماده913 قانون مدنی بایدگفت که منظور از ربع، یکچهارم اموال است و منظور از ثمن، یکهشتم اموال است. سهمالارث مرد و زن دارای حداقل و حداکثر است که حداقل سهم مرد یکچهارم (ربع) و حداکثر آن نصف اموال است. همچنین حداقل سهم زن از اموال یکهشتم (ثمن) و حداکثر آن یکچهارم (ربع) اموال است.
حال براساس همین ماده سهمالارث زن و مرد و اختصاص حداقل یا حداکثر به آنها به فرزند یا نوه داشتن مشترکا یا هریک از آنها بستگی دارد.
پرسش و پاسخ ارث مرد از زنش
اگر در مورد ارث مرد از زن سوالی دارید ، میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح کنید و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص ارث دریافت کنید.
ارث مرد از زن چقدراست؟
در ادامه مقاله به اینموضوع که در حالات مختلف سهمالارث مرد به چهمیزان میباشد میپردازیم. همانطورکه در مقاله نحوهمحاسبه سهمارث زن از شوهر گفتهشدهاست، چنانچه مردی فوتکند و تنها وارث وی زن او باشد، زن، حداکثر فرض قانونی خود را که همان یکچهارم (ربع) باشد را میبرد و مابقی اموال بهعنوان اموال بدون وارث است و چیزی از آن به زن نمیرسد.
این امر برای مرد کاملا برعکس است و اگر مرد تنها وارث زن باشد، ابتدا حداکثر فرض خود را که همان یکدوم بوده را میبرد و مابقی نیز به او خواهدرسید.
چنانچه درخصوص این موضوع یا سایر موضوعات، سوالی برای شما ایجادشد، میتوانید در قسمت دیدگاههای همین صفحه آن را بیانکنید و در اسرع وقت توسط وکلای پایهیک دادگستری، پاسخ خود را دریافتنمایید.
سهم ارث مرد از ارثیه همسر
بهموجب ماده946 قانون مدنی : “زوج از تمام اموال زوجه ارثمیبرد و زوجه درصورت فرزند داربودن زوج، یکهشتم از عین اموال منقول و یکهشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصهواعیان ارثمیبرد و درصورتیکه زوج هیچ فرزندی نداشتهباشد سهم زوجه یکچهارم از کلیه اموال بهترتیب فوق میباشد.”
باتوجه به این ماده زن از قیمت اموال غیرمنقول ارثمیبرد و نه از عین آنها. جهت مطالعه بیشتر دراینخصوص میتوانید به مقاله سهمالارث زن از اموال غیرمنقول مراجعه کنید. اما در سهم مرد از ارث همسرش یا سهم ارث مرد از زن متوفی، این شرط وجودندارد و مرد میتواند هم از عین اموال غیرمنقول و هم از قیمت آنها بهرهمندشود و ارثببرد. ارثبردن از عین اموال غیرمنقول هم یعنی آنکه بهعنوانمثال میتواند در منزلی که متعلق به همسرش بودهاست، زندگینماید.
محاسبه سهم ارث مرد از زنش
سهم مرد از ارث زن
پس باتوجه به مطالب گفتهشده متوجهشدیم که نحوه محاسبه سهم ارث شوهر از زن، بهموجب قوانین موجود برمبنای یکدوم (نصف) یا یکچهارم (ربع) خواهدبود. نصفبودن یا یکچهارمبودن سهمالارث مرد از اموال زن بستگی به این دارد زن دارای فرزند یا نوه باشد یا خیر.
دراینخصوص تفاوتی ندارد که فرزند یا نوه زن، ناشی از ازدواج با شوهر فعلی باشد یا شوهر پیشین. صرف وجود فرزند یا نوه برای زن باعث میشود که سهمالارث مرد از زن تبدیل به یکچهارم، میگردد. اما چنانچه فرزند یا نوهای وجودنداشتهباشد، سهمالارث مرد نصف اموال زن خواهدبود.
نکته دیگری که باید به آن اشارهکرد، ایناستکه درصورت وجود فرزند، نوه ارث نخواهدبرد. پس وجود نوه و اختصاص سهمالارث به وی درصورتی خواهدبود که فرزند فوتکردهباشد، چراکه فرزند درجه اول از طبقه اول ارث محسوبمیشود و نوه در طبقه اول ارث درجه دوم میباشد.
قانون جدید ارث مرد از زن
مجموعه قوانین و مقررات مربوط به ارث که غالبا در قانون مدنی به آنها اشارهشدهاست، جزء قوانینی است که ریشه فقهی و قرآنی دارند. به این معنی که بسیاری از احکام کلی آن از قرآن برگرفتهشده و برخی احکام جزئی نیز از فقه و مسلمات آن. پس یکی از دلایلی که قوانین ارث در قانون ما بدونتغییر باقیماندهاست بدونشک همین دلیل میباشد.
درحالحاضر نیز تمامی میزان و فرضهای مربوط به سهمالارث براساس قانون مدنی تعیینمیگردد و برای مشخصکردن هریک از آنها باید به این قانون و سایر قوانین موضوعه مراجعهنمود. و باید گفت که برای آنکه سهم ارث مرد از اموال زن را بخواهیم محاسبهکنیم، قانون جدیدی وجودندارد و باید به کلیات قوانین ارث رجوعکرد.
شرایط ارثبردن مرد از زنش چیست؟
سایر مطالب مرتبط
مخاطبان سوالات زیر را هم در مورد ارث از ما پرسیده اند و ما به آنها پاسخ داده ایم.
خواندن آنها احتمالا برای شما هم مفید خواهد بود.
مهر و موم ترکه
تماس با وکیل متخصص ارث وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مهر و موم ترکهمهر و موم ترکه یکی از زیر مجموعههای دعاوی ناشی از ارث، مهر و موم ترکه است. منظور از مهر و موم ترکه هم آن است که، مثلا شخص "الف" فوت میکند؛ و دارای دو فرزند پسر به عنوان ورثه میباشد؛ و هرکدام...
مالیات بر ارث چقدر است؟
وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مالیات بر ارث چقدر است؟مالیات بر ارث چقدر است؟ مالیات بر ارث افراد متوفی براساس جدول ضرایب و درصدی است؛ که در قانون مالیاتهای مستقیم به آنها پرداختهشدهاست. و تا زمانی که مالیات بر ارث اموال متوفی پرداخت نگردد؛ سازمان ثبت اسناد و...
مالیات بر ارث چیست؟
وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مالیات بر ارث چیست؟مالیات بر ارث چیست؟ براساس قانون اگر فردی که فوت نماید، و اموالی از خود به جای گذاشتهباشد، این اموال باید میان ورثه وی تقسیمگردد. اولین قدم جهت امکان تقسیم این اموال این است که ورثه یا یکی از آنها یا وکیل...
انحصار وراثت زن فوت شده
وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > انحصار وراثت زن فوت شدهانحصار وراثت زن فوت شده براساس قوانین و مقررات موجود و مخصوصا بند ت از ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف، دعوی مربوط به حصر وراثت در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است. جهت طرح این دعوی، هریک از ورثه یا تمامی آنها و...
گواهی انحصار وراثت
وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > گواهی انحصار وراثتگواهی انحصار وراثت براساس قوانین و مقررات مختلف هر فردی که فوت مینماید، برای امکان تصرف و تصاحب اموال وی توسط ورثه حتما میبایست برای متوفی اقدام به دریافت گواهی حصر وراثت کرد. گواهی انحصار وراثت چیست؟ گواهی حصر...
وکیل ارث مرد از زنش
سلام. من جهانگیر نیازی هستم. موسس گروه وکلای دادگو. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه سهم الارث مرد از زن میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.
0 Comments