وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > نحوهمحاسبه سهمارث زن از شوهر
نحوهمحاسبه سهمارث زن از شوهر
موضوعیکه قصد توضیح و شرح آنرا داریم، درخصوص ارث زن از شوهر و نحوهمحاسبه سهمارث زن از شوهر است. باتوجه به مواد قانونی مندرج در قانون مدنی و بهموجب ماده896 از آن قانون، که بیانمیدارد: “اشخاصی که بهفرض ارثمیبرند عبارتند از مادر، زوج و زوجه ” درمییابیم، زن و شوهر همواره درصورت زندهبودن از یکدیگر ارثمیبرند. درابتدا -همانطورکه در مقاله آیا زن صیغه ای ارث می برد؟ مفصل توضیحدادهشدهاست – باید به این نکته توجهنمود که ارثبردن زن و شوهر از یکدیگر تنها در نکاح دائم وجوددارد و این فرض در نکاح موقت – صیغه – وجودنخواهدداشت.
میزان ارث زن از شوهر چقدراست؟
سهمارث زن از شوهر چقدراست؟
بنابر ماده940 از قانون مدنی ” زوجینی که زوجیت آنها دائمی باشد و ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارثمیبرند. ” پس اینجا مشخصمیشود که بنابر حکم قانون، شرط ارثبردن زن و شوهر از یکدیگر زجیت دائمی یا نکاح دائمی آنهاست. موضوعیکه دراینجا مطرحمیشود، ممنوعیت از ارث است. بهطور خلاصه ازجمله علل ممنوعیت از ارث میتوان به مواردی از قبیل: کفر، قتل و غیره اشارهنمود که موجب عدمامکان ارثبردن افرادمیگردد. فرضکنید فردی تنها وارث یکنفر میباشد و به انگیزه بهدستآوردن اموال در زمانی زودتر یا ترس از وقفکردن اموال موجود توسط وی، او را عمدا به قتل میرساند. دراینصورت فرد قاتل که انگیزه وی تصاحب هرچه زودتر اموال بودهاست، در نهایت به هدف خود نخواهدرسید و از شخصیکه او را به قتل رساندهاست، ارثنمیبرد.
پرسش و پاسخ نحوهمحاسبه سهمارث زن
اگر در مورد نحوه محاسبه ارث زن از شوهر سوالی دارید ، میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح کنید و جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص ارث دریافت کنید.
نحوهمحاسبه مقدار سهمارث زن از مرد
بسیاری از افراد و مشخصا زن و شوهرها با این سوال مواجهاند که پساز فوت دیگری چهمیزان ارث به آنها تعلقخواهدگرفت. برای تعلق ارث به افراد، یکسری ضابطههای نوعی و یکسری ضابطههای شخصی وجوددارد. منظور از ضابطههای نوعی همان موارد ممنوعیت از ارث است که به آن پرداختهشد و منظور از ضابطه شخصی وضعیت ارثبردن هرشخص باتوجه به جنسیت، طبقه و درجه و وجود سایر افراد میباشد. درزمینه این مقاله و باتوجه به ضابطههایی که بیانشد، سهم زن به موجب ماده900 و 901 قانون مدنی یکچهارم و یکهشتم تعیینشدهاست.
نحوهمحاسبه یکهشتم ارث زن
ماده900 قانون مدنی: ” فرض دو وارث ربع ترکه است، 1- شوهر درصورت فوت زن با داشتن اولاد. 2- زوجه یا زوجهها درصورت فوت شوهر بدون اولاد.”
ماده901 قانون مدنی: ” ثمن، فریضه زوجه یا زوجهها است درصورت فوت شوهر با داشتن اولاد. “
در شرح و تفسیر این مواد بیانشدهاست که، اولاً منظور از نکاح، نکاح دائم است و نه نکاح موقت. پس چنانچه نکاح موقت باشد، زن و شوهر متقابلا از یکدیگر ارثنمیبرند. دوماً زوجه درصورتی یکهشتم ارثخواهدبرد، که زوج فرزندی نداشتهباشد، اعماز اینکه این فرزند مشترک باشد و حاصل ازدواج این دو باشد، یا ناشی از ازدواج پیشین مرد. پس دراینصورت ارثیه زن و سهم زن از ارث همسر معادل یکهشتم اموال خواهدبود.
نحوهمحاسبه یکهشتم ارث زن
یکهشتم ارث زن یعنی چقدر؟
همانطور که بیانکردیم، سهمارث زن از مرد یا سهم زن از ارثیه همسر در بهترین حالت یکچهارم و در بدترین آن، یکهشتم خواهدبود. حال فرضکنید که شوهر دائمی زنی فوتنماید، و حاصل این ازدواج یک دختر و یک پسر نیز باشد. درنتیجه وراث اینمثال عبارتنداز زن، دختر و پسر. کل ماترک فرد متوفی هم مبلغی معادل 40 میلیون تومان است. دراینجا ابتدا سهم زن را محاسبهمیکنیم و باتوجه به وجود فرزند، سهم الارث زن، حداقلی و معادل یکهشتم خواهدبود. از اینرو سهم ریالی وی 5میلیون تومان خواهدبود و مابقی که 45میلیون تومان است، میان دختر و پسر به نسبت یکبهدو تقسیممیگردد. چنانچه درخصوص این موضوع یا سایر موضوعات، سوالی برای شما ایجادشد، میتوانید در قسمت دیدگاههای همین صفحه آن را بیانکنید و در اسرعوقت توسط وکلای پایهیک دادگستری، پاسخ خود را دریافتنمایید.
نحوهمحاسبه یکچهارم ارث زن
در ادامه مقاله به این موضوع میپردازیم که درچهصورتی سهم زن از ارث، در بیشترین فرض قانونی خود خواهدبود؟ ارثیه زن از مرد درصورتی در بیشترین فرض خود که همان یکچهارم است، خواهدبود که مرد فرزندی نداشتهباشد. اعماز اینکه این فرزند ناشی از نکاح با این خانم باشد یا ناشی از ازدواجهای قبلی مرد. در این فرض زن یکچهارم اموال را به ارث خواهدبرد، و سایر اموال نیز میان سایر ورثه تقسیمخواهدشد. اما درهرصورت چنانچه وارث دیگری هم وجودنداشتهباشد، مابقی اموال که معادل سهچهارم است، به زن تعلقنخواهدگرفت، و زن همان سهم و فرض حداکثری قانونی خود را خواهدبرد و درخصوص مابقی اموال مانند اموال بدون وارث رفتارخواهدشد.
حداکثر ارث زن از شوهر چقدراست؟
سهم زن از ارث شوهر بدون فرزند
قبلا توضیحدادیم که ارث زن از مرد بدون فرزند موجبمیشود که زن بیشترین حد از فرض ارث بری خود را داشتهباشد. این موضوع در ماده900 از قانون مدنی بیانشدهاست. البته همانطور که پیشتر بیانکردیم، ارثبردن زن از مرد درصورتی ممکناست که عقد میان آنها از نوع دائم باشد و نه عقد موقت یا صیغه.
قانون جدید ارث زن از شوهر
بهطورکلی در مجموعه قوانین و مقررات ارث از آنجا که این قواعد از قرآن و فقه گرفتهشدهاست در اغلبموارد، غیرقابل تغییر و بدونتغییر باقیماندهاست، و صرفا مواردی بسیار اندک دچار تغییر شدهاند. پس در نهایت چنانچه بخواهیم سهم زن از ارث شوهر را محاسبهنماییم میبایست به قوانین و مقررات کلی درخصوص ارث استناد نماییم.
بهترین وکیل ارث زن از شوهر
سایر مطالب مرتبط
مخاطبان سوالات زیر را هم در مورد ارث از ما پرسیده اند و ما به آنها پاسخ داده ایم.
خواندن آنها احتمالا برای شما هم مفید خواهد بود.
مهر و موم ترکه
تماس با وکیل متخصص ارث وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مهر و موم ترکهمهر و موم ترکه یکی از زیر مجموعههای دعاوی ناشی از ارث، مهر و موم ترکه است. منظور از مهر و موم ترکه هم آن است که، مثلا شخص "الف" فوت میکند؛ و دارای دو فرزند پسر به عنوان ورثه میباشد؛ و هرکدام...
مالیات بر ارث چقدر است؟
وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مالیات بر ارث چقدر است؟مالیات بر ارث چقدر است؟ مالیات بر ارث افراد متوفی براساس جدول ضرایب و درصدی است؛ که در قانون مالیاتهای مستقیم به آنها پرداختهشدهاست. و تا زمانی که مالیات بر ارث اموال متوفی پرداخت نگردد؛ سازمان ثبت اسناد و...
مالیات بر ارث چیست؟
وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > مالیات بر ارث چیست؟مالیات بر ارث چیست؟ براساس قانون اگر فردی که فوت نماید، و اموالی از خود به جای گذاشتهباشد، این اموال باید میان ورثه وی تقسیمگردد. اولین قدم جهت امکان تقسیم این اموال این است که ورثه یا یکی از آنها یا وکیل...
انحصار وراثت زن فوت شده
وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > انحصار وراثت زن فوت شدهانحصار وراثت زن فوت شده براساس قوانین و مقررات موجود و مخصوصا بند ت از ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف، دعوی مربوط به حصر وراثت در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است. جهت طرح این دعوی، هریک از ورثه یا تمامی آنها و...
گواهی انحصار وراثت
وکیل ارث > پرسش و پاسخ حقوقی > گواهی انحصار وراثتگواهی انحصار وراثت براساس قوانین و مقررات مختلف هر فردی که فوت مینماید، برای امکان تصرف و تصاحب اموال وی توسط ورثه حتما میبایست برای متوفی اقدام به دریافت گواهی حصر وراثت کرد. گواهی انحصار وراثت چیست؟ گواهی حصر...
وکیل نحوهمحاسبه سهمارث زن
سلام. من جهانگیر نیازی هستم. موسس گروه وکلای دادگو. این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم. برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه نحوه محاسبه ارث زن از شوهر میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.
0 Comments