وکیل اداره کار > پرسش و پاسخ حقوقی > برای شکایت از کارفرما کجا برم؟

برای شکایت از کارفرما کجا برم؟

برای شکایت از کارفرما کجا برم

بر اساس ماده 2 قانون کار مصوب 1369 کارگر کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند.

باید توجه داشت که این تعریف شامل تمام حرفه ها با هر سطح درآمدی خواهد شد.

یعنی امکان دارد که یک پزشک متخصص نیز در یک موسسه خصوصی استخدام شده و تحت عنوان کارگر حقوق دریافت کند.

طبق قانون، کارفرما موظف به رعایت حداقل حقوق قانونی کارگر خود شده است.

حقوقی مانند پرداخت حداقل مزد ماهیانه یا روزانه طبق مصوبه شورای عالی کار، پرداخت ریالی حق سنوات شامل این حقوق قانونی است.

همچنین عیدی، پاداش، اضافه کار، حق ماموریت، بیمه کردن کارگر نزد ادارات بیمه تامین اجتماعی و… نیز جزو حقوق قانونی کارگر است.

وکیل برای شکایت از کارفرما

سایت شکایت از کارفرما

برای پاسخ به این سوال اولین نکته آن است که با توجه به ایجاد سامانه ای به نام سامانه جامع روابط کار می بایست به عنوان کارگر در این سایت ثبت نام نمایید.

با توجه به امکانات جدید این سامانه احراز هویت غیرحضوری نیز فراهم شده است.

اگر به هر دلیلی نتوانستید احراز هویت غیر حضوری انجام دهید، پس از ثبت نام اولیه می توانید به یکی از دفاتر پیشخوان دولت در نزدیکی محل کار یا سکونتتان مراجعه نمایید.

این مطلب را هم بخوانید

پرسش و پاسخ طرح شکایت بر علیه کارفرما

اگر در مورد شکایت از کارفرما سوالی دارید ، میتونید از طریق این قسمت سوال خودتون رو مطرح کنید.

بعد از بررسی سوال جواب کارشناسی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص اداره کار داده خواهد شد.

8 Comments

  1. باسلام بنده حدود یازده سال برای شرکتی کار کردم نه بیمه کرده نه سنوات وحق مسکن اینا هیچ کدام نداده ومنو جواب کرده آیا میتونم شکایت کنم

    Reply
    • با سلام
      بله؛ چنانچه اسناد و مدارکی که نشان از کارکرد شما برای کارفرما دارد رابتوانید ارائه نمایید ( مانند پرینت صورتحساب بانکی که حقوقتان به آن حساب واریز می شده، فیش حقوقی، قرارداد و … ) می توانید از کارفرما خود شکایت کنید؛ پیش از آن باید با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت خود را احراز هویت کنید و پس از ان نیز با مراجعه به سامانه جامع روابط کار دادخواست خود را ثبت کنید و تمامی مواردی که مورد خواسته تان می باشد را درخواست کنید.

      Reply
  2. با‌سلام‌بنده‌کارگر‌نقاش‌هستم‌چندواحد‌کارتوسط‌املاک‌در‌برجهای‌چتگر‌انجام‌دادم‌مالک‌پول‌انجام‌کار‌رابه‌دفتر‌املاک‌پرداخت‌کرده‌اما‌دفتر‌پول‌کارکرد‌مرا‌نمیدهد‌ونمیدانم‌گجا‌برم‌لطفا‌راهنماییم‌کنید‌متشکرم

    Reply
    • با سلام
      شما باید به موجب دادخواست هر دو را ( هم مالک و هم و هم مدیر یا کارمند دفتر املاک ) طرف دعوی حقوقی خود قرار دهید و الزام به ایفاء تعهد مبنی بر پرداخت اجرت نقاشی یا مطالبه طلب را از دادگاه تقاضا نمایید. اما چنانچه موضوع مشمول قانون کار می باشد، باید ضمن مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت ابتدا احراز هویت شوید و پس از آن دادخواست خود را علیه کارفرما در سایت prkar.mcls.gov.ir ثبت نمایید، که در اینصورت خوانده دعوی، مالک برج می باشد، اما در نظر داشته باشید که در این صورت باید ابتدا رابطه کارگری و کارفرمایی خود را اثبات کنید.
      موفق باشید

      Reply
  3. با سلام بنده به مدت ۶ ماه در یک کافه رستوران مشغول کار بوده ام که کارفرما.
    من را بیمه نکرده ، پاداش ، سنوات ، عیدی وحتی حقوق ماهانه ام را با کم وکسری داده ایا میتوانم شکایت کنم ؟

    Reply
    • با سلام؛
      با توجه به موردی که مطرح کردید، امکان شکایت از کارفرما برای شما فراهم است. البته به مدارکی که نشان از فعالیت شما در آن مجموعه باشد احتیاج دارید؛ اگر قرارداد دارید که بسیار خوب است، اما اگر قرارداد ندارید بهترین مدرک برای اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی، پرینت صورتحساب بانکی مهر شده است که نشان دهد حقوق ماهیانه از طرف کارفرما به حساب شما واریز می شده است. مدارک خود را تکمیل کنید و به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و احراز هویت شوید و پس از آن در prkar.mcls.gov.ir دادخواست خود را با خواسته هایی که بیان کردید ثبت نمائید. با تشکر از همراهی شما

      Reply
  4. آیا واریز وجه از طرف کارفرما میتواند دلیل اثبات رابطه کاری باشد؟

    Reply
    • با سلام، بله. چنانچه قراردادی میان کارگر و کارفرما وجود نداشته باشد، واریز وجه از حساب کارفرما به حساب کارگر، در شرایطی می تواند ثابت کننده وجود رابطه کارگری و کارفرمایی فی مابین باشد. با تشکر از همراهی شما.

      Reply

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را هم بخوانید

مراحل شکایت کارگر از کارفرما

بعد از اینکه کارگر در سامانه جامع روابط کار ثبت نام نمود، می بایست در همین سامانه اقدام به ثبت دادخواست و یا شکایت علیه کارفرما بکند.

پس از ثبت، شکایت یا دادخواست به یکی ادارات کار متبوع ارجاع می شود. سپس هیات تشخیص مبادرت به تعیین وقت رسیدگی می کند.

در روز رسیدگی کارگر می بایست، در ابتدا کلیه مدارک خود مبنی بر وجود رابطه کار با کارفرما به اضافه مدارک دیگری که نشان دهنده قصور و یا تقصیر کارفرما می باشد را ارائه کند.

بعد از رسیدگی، هیات تشخیص مبادرت به صدور رای می نماید.

این رای در هیات حل اختلاف اداره کار ظرف 15 روز پس از ابلاغ رای قابل اعتراض و تجدیدنظرخواهی است.

این مطلب را هم بخوانید

در صورتی که رای به سود کارگر صادر شده باشد، هیات حل اختلاف نیز میبایست رای را تایید کند.

در این مرحله، اگر موضوع رای بازگشت به کار باشد کارفرما موظف است ظرف 10 روز آن را اجرا کند.

ولی اگر موضوع رای پرداخت مطالبات کارگر باشد، کارفرما مکلف است ظرف یک ماه مطالبات را پرداخت کند.

اگر کارفرما این کار را نکند کارگر می بایست با ثبت دادخواست از دادگاه حقوقی درخواست صدور اجراییه کند.

قبل از اقدام از وکیل متخصص مشاوره بگیرید

سایر مطالب مرتبط با دعاوی اداره کار

مخاطبان سوالات زیر را هم در مورد قوانین اداره کار از ما پرسیده اند و ما به آنها پاسخ داده ایم.

خواندن آنها احتمالا برای شما هم مفید خواهد بود.

قرارداد کار موقت چیست؟

وکیل اداره کار > پرسش و پاسخ حقوقی > قرارداد کار موقت چیست؟قرارداد کار موقت چیست؟ برای آنکه بدانیم قرارداد کار موقت چیست؟ در ابتدا به تعریف انواع قرارداد میپردازیم. براساس ماده 7 از قانون کار "قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر...

read more

قانون رابطه کارگری و کارفرمایی

وکیل اداره کار > پرسش و پاسخ حقوقی > قانون رابطه کارگری و کارفرماییقانون رابطه کارگری و کارفرمایی در این مقاله قصدداریم به قانون رابطه کارگری و کارفرمایی بپردازیم. همانگونه که میدانیم به غیر از کارکنان دولت و کارکنان نیروهای مسلح، غالبا اکثر کارگران و کارمندان...

read more

اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی

وکیل اداره کار > پرسش و پاسخ حقوقی > اثبات رابطه کارگری و کارفرماییاثبات رابطه کارگری و کارفرمایی اولین و مهمترین قدم جهت شکایت از کارفرما، موضوع اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی می‌باشد. براین‌اساس ماده2 از قانون کار کارگر را تعریف‌می‌کند؛ و بیان‌می‌دارد:"کارگر...

read more

مشاوره با وکیل برای طرح دعوا علیه کارفرما

سلام، من احسان حیدری هستم. وکیل پایه یک دادگستری و این مطلب رو با توجه به سوالات مکرر شما مخاطبان عزیز برای راهنمایی شما نوشتم.

برای دریافت راهنمایی و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه شکایت از کارفرما میتونین به راحتی از طریق دکمه زیر با من در تماس باشید.