مطابق با قانون، دولت افرادی را که دارای سند رسمی می باشند، به عنوان مالک می شناسد. منظور از داشتن سند رسمی هم به معنای وجود سند در دست مالک بوده و هم آن که نام وی در درفتر املاک موجود در ادارات ثبت، به عنوان مالک ذکر شده باشد. در حال حاضر، بسیاری از مبایعه نامه های املاک، ابتدا به صورت سند عادی تنظیم می شوند و طرفین ضمن آن تعهد می کنند که در تاریخی مشخص نسبت به رسمی کردن این سند، در دفترخانه حضور پیدا کنند. دعاوی بسیاری در محاکم به واسطه عدم انجام این تعهد از سوی هریک از طرفین مطرح می شود که با توجه به اهمیت موضوع و اینکه طرح این دعوی به عنوان خواهان و دفاع از آن، از طرف خوانده امری فنی و تخصصی می باشد، ضرورت مشاوره با وکیل متخصص در این موضوع کاملا ملموس می باشد.

امروزه خرید و فروش املاک ابتدائا در اسناد عادی تنظیم می گردد. اسنادعادی شامل مواردی از قبیل مبایعه نامه و قولنامه می باشد. حال امکان دارد فروشنده آپارتمان، منزل، ویلا، مغازه و یا انواع زمین های کشاورزی و تجاری برای انتقال رسمی سند مالکیت به شما در دفترخانه حاضر نشود، در اینجا می بایست دعوایی تحت عنوان الزام به تنظیم سند رسمی طرح نمایید. از آنجا که طرح این دعوی همراه با ظرافت هایی است که در صورت طرح نادرست آن موجب ضرر دوچندان شما خواهد شد، پیشنهاد می کنیم حتما قبل از هرگونه اقدام با وکیل متخصص مشاوره نمایید.

مشاوره با وکیل در خصوص الزام به تنظیم سند رسمی

یکی از مواردی که می بایست در مبایعه نامه و قولنامه رعایت شود ذکر تاریخ و ساعت حضور در دفترخانه به منظور انتقال رسمی سند مالکیت ملک است. این تاریخ از این حیث حائز اهمیت است که اولا می تواند مبنای شروع تخلفات هر یک از طرف های قرارداد باشد. ثانیا می توان بابت این تخلف مطالبه خسارت کرد. ثالثا پس از این تاریخ می توان طرح دعوی نمود. به همین منظور هنگامی که در دفترخانه حاضر شدید ولی طرف مقابل حضور نداشت می بایست از سردفتر تقاضای صدور گواهی عدم حضور طرف مقابل یا گواهی حضور خود را نمایید. یکی از مهم ترین اسناد در دعاوی ملکی همین گواهی است.

جزئیات دریافت گواهی عدم حضور را از وکیل متخصص بپرسید

بلافاصله پس از امضای مبایعه نامه یا قولنامه فروشنده موظف است ملک را به شما تحویل دهد مگر اینکه به موجب قرارداد تاریخ دیگری درج شده باشد. گاهی پیش می آید علیرغم درخواست خریدار، فروشنده از تحویل ملک خودداری می کند که در اینجا شما می توانید با رعایت مواد مندرج در قرارداد اقدام به طرح دعوی الزام فروشنده به تحویل یا تسلیم ملک نمایید.

طرح دعوی الزام به تحویل ملک را به وکیل متخصص بسپارید

عملیات ساخت ساختمان یا آپارتمان می بایست طبق جواز ساخت انجام شود. هر گونه تخلف از جواز ساخت و مقررات شهرداری باعث عدم صدور گواهی پایان کار ساختمان خواهد شد. در مواقعی که شما ملکی را پیش از اتمام و اخذ پایان کار خریداری می نمایید صدور سند رسمی ملک به نام شما مشروط به اخذ پایان کار خواهد بود. حال اگر فروشنده ملک، پایان کار اخذ نکرده باشد شما می بایست دعوایی با خواسته الزام فروشنده به اخذ پایان کار طرح نمایید.

برای طرح دعوی اخذ پایان کار با وکیل متخصص مشورت کنید

صورت مجلس تفکیکی سندی است که مشخصات جزئی ساختمان در آن به تفکیک و معین درج می شود. هنگامی که شما ملکی را به صورت تمام نشده یا پیش خرید، خریداری می کنید یکی از پیش شرط های صادر شدن سند مالکیت، اخذ صورت مجلس تفکیکی است. گاهی پیش می آید، فروشنده از اخذ صورت مجلس تفکیکی امتناع می نماید. در این صورت شما می بایست برای اینکه سند رسمی ملک به نام شما صادر شود دعوایی تحت عنوان الزام فروشنده به اخذ صورت مجلس تفکیکی اقامه کنید.

طبق قانون روابط موجر و مستاجر سال 76، در مورد املاک تجاری مستاجر در ابتدای اجاره می تواند با پرداخت مبلغی صاحب حق سرقفلی شود. حق سرقفلی طبق این قانون اصولا قابل انتقال به دیگری می باشد مگر اینکه انتقال آن ضمن اجاره نامه منع شده باشد. اگر شما به عنوان مستاجر جدید حق سرقفلی را از مستاجر قبلی خریداری کرده اید می بایست دعوایی تحت عنوان الزام مالک به تنظیم سند رسمی سرقفلی طرح نمایید.

مشاوره با وکیل برای تنظیم سند سرقفلی

تا هنگامی که سند ملکی در رهن بانک می باشدامکان انتقال رسمی آن وجود ندارد. بارها پیش آمده خریدار بدون اطلاع از اینکه ملک در رهن بانک است آن را به موجب مبایعه نامه و قولنامه خریده است. در این حالت می بایست دعوایی با خواسته الزام فروشنده به فک رهن طرح گردد. توجه داشته باشید متاسفانه بسیار پیش آمده است که خریدار ناآگاه به مسایل حقوقی شرطی را تحت عنوان تعهد به فک رهن که بر عهده خریدار است را امضا نموده که این امر عملا بار فک رهن را به دوش او می گذارد.

فروشنده ملک را موظف به فک رهن کنید